Γιάννος Παπαντωνίου: Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία (Real News)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Άννας Κανδύλη,

Ένα ακόμη δικαστικό μέτωπο ανοίγει για τον Γιάννο Παπαντωνίου, την ώρα που ολοκληρώνεται η κύρια ανάκριση για τον πρώην υπουργό όσον αφορά το «δώρο» των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε από τη Thales Nederland B.V., ώστε να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρία Τόλια τον καλεί (όπως και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου) να απολογηθεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκία, που φέρεται να έλαβε κατά τη διάρκεια όχι μόνο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο κατηγορητήριο του αποδίδεται ότι δωροδοκείτο από το 1994 έως το 2004 και το χρήμα αυτό επιχείρησε να «ξεπλύνει» μέσω αγοραπωλησίας του ακινήτου που διέθετε στη Σύρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται ως «τσάρος» της οικονομίας να «εξυπηρετούσε» επιχειρηματίες μέσω προγραμμάτων και επιδοτήσεων με το… αζημίωτο και την ίδια πρακτική να συνέχισε και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας με «όχημα» τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί δικής του θητείας.

«Άγνωστοι επιχειρηματίες»

Ο πρώην υπουργός και σε αυτή την περίπτωση αρνείται τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, με τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να κάνει λόγο για άλλη μία «κατασκευασμένη» δικογραφία από την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Δημητρακόπουλος στη Realnews: «Η ελεγχόμενη ποινικά για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κυρία Τουλουπάκη ήταν αυτή που παρήγγειλε την ποινική δίωξη για νομιμοποίηση παράνομης περιουσίας σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Χωρίς κανένα στοιχείο τον διώκει ότι καθ’ όλη την περίοδο που υπήρξε υπουργός Εθνικής Οικονομίας έλαβε από άγνωστους επιχειρηματίες οικονομικά ωφελήματα για να επιχορηγηθούν από το ελληνικό Δημόσιο! Με τέτοιες θεσμικά εκτρωματικές διώξεις επετεύχθη ο στόχος της εκλογικής συντριβής του ΠΑΣΟΚ. Αν, δε, πετύχαινε και η σκευωρία Novartis, θα είχε εξαφανιστεί και η Νέα Δημοκρατία».

Το ακίνητο της Σύρου μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης τον Ιούνιο του 2017, όταν η κυρία Τουλουπάκη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Αντικείμενο αυτής ήταν να διαπιστωθεί αν η πώληση της πολυτελούς βίλας ένα χρόνο πριν σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία ήταν εικονική ή όχι. Η προκαταρκτική κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα για το οποίο καλούνται τώρα να απολογηθούν τόσο ο Γ. Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

“Καίει” τον Γιάννο Παπαντωνίου η βίλα στη Σύρο; – Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία by avgerinosx on Scribd

ΔΗΜΟΦΙΛΗ