Το πύρινο μήνυμα αντίστασης του Κώστα Σταυροπούλου την ώρα που οι ναζί εισέβαλλαν στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σήμερα, την ώρα που γερμανικές κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν στην έρημη Αθήνα, ακούστηκε το μήνυμα του ραδιοφωνικού παραγωγού του σταθμού Αθηνών, Κώστα Σταυροπούλου το οποίο συγκλόνισε την Ελλάδα.

Έχουν περάσει 80 ολόκληρα χρόνια. Και όμως αυτό το μήνυμα ακούγεται τόσο συγκλονιστικό, ακόμα και σήμερα. Μα και τόσο επίκαιρο.
27 Απριλίου 1941 και οι Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Αθήνα. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Σταυρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών, εκφωνεί το τελευταίο πύρινο μήνυμα με μία φωνή βγαλμένη από τις χιλιετίες ηρωισμού του ελληνικού έθνους. Έλληνες, ψηλά τις καρδιές!

«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι… Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!»

«Προσοχή! Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέμματα! Έλληνες, μην τον ακούτε! Ο πόλεμός συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!».

Ακούστε ολόκληρο το μήνυμα στο συγκλονιστικό βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ