Προφυλακίζεται στον Κορυδαλλο ο Μενιος Φουρθιωτης – Στη φυλακή και οι συνεργάτες του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από απόφαση του εισαγγελέα ο Μενιος Φουρθιωτης προφυλακίζεται στις φυλακές Κορυδαλλου, ενώ οι συνεργάτες του ο ένας στη Λαρισα και ο άλλος στο Μαλανδρινο. Ελεύθερος αφήνεται ο τέταρτος.

Το κατηγορητήριο βαρύ και για τους τρεις. Συμφωνα με την δικογραφία ο Μενιος Φουρθιωτης, είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα, δηλαδή τους πυροβολισμούς και την έκρηξη στο σπίτι του ενώ παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών για να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία.

Για να το καταφέρει πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα και άλλους τρόπους φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές. Μαλιστα απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του.
Συγκεκριμένα οι αρχές κατηγορούν τον παρουσιαστη πως έστησε τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα Βόρεια Προάστια αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ της οικείας του, για επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής του προστασίας.

Ακόμη δυο από τους συγκατηγορούμενούς του παρουσιαστή είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνοι που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά στη 01:00 της 16ης Απριλίου.

Προφυλακίστηκε ο Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοι του

Το δρόμο για την φυλακή παίρνει ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο από τους τρεις συγκατηγορούμενους του μετά τις απολογίες τους στον 30ο Ανακριτή για την υπόθεση των πυροβολισμών σε βάρος αστυνομικών και τη “στημένη” επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή.
Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής έκριναν προς πρέπει να προφυλακιστούν, καθώς ο Φουρθιώτης “έστησε” τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ του για να πετύχει την αύξηση της αστυνομικής του προστασίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία». Μάλιστα, «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».
Δυο από τους συγκατηγορούμενούς του παρουσιαστή προφυλακίστηκαν, επίσης, και ως φυσικοί αυτουργοί των πυροβολισμών εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.
Στις απολογίες τους που διήρκησαν έξι ώρες, οι κατηγορούμενοι που διώκονται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο από τους συγκατηγορούμενους του παρουσιαστή οι οποίοι φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο, υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων δείχνουν πως δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.
Όπως είπαν, η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει για την φύλαξή του μετά την απόφαση της Αστυνομίας να περιορίσει τα μέτρα ασφαλείας του.
Όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που διέταξαν την προσωρινή τους κράτηση μαζί με τον ηθικό αυτουργό των πράξεων, τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε μόνο κατηγορίες σχετικές με κατοχή ναρκωτικών ουσιών, επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ