Απόστρατοι στρατηγοί στην Γαλλία απαιτούν δράση κατά των ισλαμιστών…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

… Αλλά οι Γερμανοί τους βαφτίζουν «πραξικοπηματίες»!

Χαρακτηριστικός ο τρόπος που προσεγγίζει την είδηση η Ντόιτσε Βέλε:Χαρακτηριστικός ο τρόπος που προσεγγίζει την είδηση η Ντόιτσε Βέλε
20 απόστρατοι Γάλλοι στρατηγοί καλούν με επιστολή τους ακόμα και σε πραξικόπημα για τη σωτηρία της πατρίδας από τον ισλαμισμό. 

Αρχικά η γαλλική κυβέρνηση θεώρησε ασήμαντη την επιστολή κάποιων «ογδοντάχρονων πρώην στρατηγών με παντόφλες», όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter η Γαλλίδα υπ. Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Όμως καθώς η περασμένη εβδομάδα προχωρούσε το θέμα άρχισε να παίρνει ολοένα πιο «εμπρηστική» διάσταση. Η όλη ιστορία μοιάζει περισσότερο σαν ένα χτύπημα από την πλευρά της άκρας δεξιάς ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία την άνοιξη του 2022.

Η επίμαχη ανοιχτή επιστολή πρώην αξιωματικών που γαλλικού στρατού δημοσιεύθηκε στο δεξιό, συντηρητικό περιοδικό «Valeurs Actuelles» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο». Ο «αντιρατσισμός σπείρει μίσος στις κοινότητες» και οι «θεωρίες κατά της αποικιοκρατίας» οδηγούν σε αδιαφορία «για τη χώρα μας, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της», αναφέρεται στην επιστολή. Γίνεται επίσης λόγος για τον «ισλαμισμό» και τις «ορδές από τα προάστια», που κατοικούνται κυρίως από μετανάστες και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Γαλλία στην «καταστροφή». Η δραματική περιγραφή της κατάστασης κορυφώνεται με μια, μάλλον πρόδηλη, έκκληση για πραξικόπημα, καλώντας τους «εν ενεργεία συναδέλφους» να παρέμβουν για την προστασία του γαλλικού πολιτισμού και έθνους, εάν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει.

Ο αμφιλεγόμενος πρώην στρατηγός Κριστιάν Πικεμάλ
Πίσω από την κίνηση βρίσκεται ένας αριθμός απόστρατων στρατηγών, μεταξύ των οποίων ο Κριστιάν Πικεμάλ, ο οποίος το 2016 είχε αποπεμφθεί από το στράτευμα για ακροδεξιά δράση. Άλλοι υπογράφοντες είναι ενεργά μέλη τoυ ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση (πρώην Εθνικό Μέτωπο), όπως ο Φρανσουά Γκομπέρ. Συνολικά την επιστολή υπογράφουν μερικές εκατοντάδες πρώην αξιωματικοί αλλά και δεκαοκτώ εν ενεργεία στρατιωτικοί, οι οποίοι όμως πρόκειται να τεθούν σύντομα σε αναγκαστική συνταξιοδότηση. «Καθένας εξ αυτών πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά», ανέφερε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Φρανσουά Λεκόντρ., Deutsche Welle

ΔΗΜΟΦΙΛΗ