Κοινό πατριωτικό ψηφοδέλτιο των Κούρδων στο Ιράκ για να φύγουν οι προδότες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν P.U.K, και το κόμμα Κίνημα  Αλλαγής Gorran, σχημάτισαν μια ενοποιημένη εκλογική συμμαχία για να συμμετάσχουν στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιράκ οπού  θα πραγματοποιηθούν  στις 10 Οκτωβρίου 2021, η ανακοίνωση έγινε το Σάββατο αργά το βράδυ.

Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν και το Κίνημα Αλλαγή κατέγραψαν επίσημα τη συμμαχία τους με την Ανεξάρτητη Ύπατη Εκλογική Επιτροπή.

Η συμμαχία P.U.K και Change Movement, φέρει το όνομα (Συνασπισμός  Κουρδιστάν) και ορίστηκε ως πρόεδρο του συνασπισμού Ο Lahur Sheikh Jangi, τον Συμπρόεδρο του P.U.K .

Ο Rizgar Haji Hama, μέλος του πολιτικού γραφείου της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής δήλωσης ότι ο Lahur Sheikh Jangi ανέλαβε την προεδρία της Κουρδικής Συμμαχίας κατόπιν αιτήματος του Bafel Talabani, του άλλου Συμπροέδρου της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν.

“Το PUK και το Gorran θα συνεργαστούν με άλλα πολιτικά κόμματα και σίγουρα θα επιτύχουν μεγάλη επιτυχία στις προσεχείς εκλογές”, είπε.

“Εμείς στη Συμμαχία Κουρδιστάν και σε συνεργασία με άλλα πολιτικά κόμματα, θα έχουμε κοινούς υποψηφίους μεταξύ του PUK και του Κινήματος Αλλαγής και σε όλες τις περιφέρειες, επαρχίες και υπο-περιοχές”, πρόσθεσε.

Το Σάββατο η εγγραφή της συμμαχίας έληξε και σύμφωνα με την Ιρακινή Ανεξάρτητη Ύπατη  Εκλογική Επιτροπή, έχουν γίνει 42 συμμαχίες μεταξύ των ιρακινών κομμάτων, για να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές.

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αποτελεί μείζον αίτημα του λαϊκού κινήματος, το οποίο οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2019, και κατάφερε να απομακρύνει τον πρώην πρωθυπουργό Adel Abdul-Mahdi στα τέλη του ίδιου έτους.

Ενημέρωση από τις οργανώσεις του κόμματος πατριωτική ένωση του Κουρδιστάν P.U.K στο Εξωτερικό.

Με εκτίμηση
ΡΑΟΥΑ ΚΑΡΕΜ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ