Η Δανία δεν θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson and Johnson

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα κάνει χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson η Δανία, η οποια να θυμίσουμε ήταν η πρώτη χώρα που είχε σταματήσει τη χρήση και του εμβολίου της AstraZeneca.

Παρολο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν δώσει το πράσινο φως στο συγκεκριμένο εμβόλιο, στη Δανία η εθνική αρχή υγείας της χώρας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson δεν υπερτερούν του κινδύνου πρόκλησης μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας, της VITT (ένα πολύ σπάνιο είδος θρόμβωσης) στους ανθρώπους που λαμβάνουν το εμβόλιο.

Συνεπως θα συνεχίσει το δανέζικο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού χωρίς το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μαλιστα η Δανία δέν έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα ούτε το Janssen.

Η σημερινή απόφασή της θα καθυστερήσει κατά τέσσερις εβδομάδες την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, όπου η πανδημία θεωρείται ότι έχει τεθεί «υπό έλεγχο». Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και το υγειονομικό προσωπικό έχουν ήδη εμβολιαστεί με άλλα σκευάσματα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση, το 23,4% των Δανών έχει κάνει μια πρώτη δόση εμβολίων και το 11,5% έχει λάβει και τη δεύτερη.

Με πληροφορίες από το zougla.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ