Ξαφνικά τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών παρολο που δεν τις θέλει ο Μητσοτάκης – 4 Ιουλίου η πιθανότερη ημερομηνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να κοιμόταν ανήμερα του Πάσχα και να μην έγιναν ούτε οι καθημερινές αναρτήσεις για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, στο εσωτερικό της ΝΔ όμως συμβαινει το ακρως αντίθετο.

Οι υπουργοί φέρνουν νομοσχέδια σωρηδόν πριν το καλοκαίρι λες και δεν υπάρχει αύριο, γεγονός που από μόνο του μυρίζει πρόωρες εκλογές.

Σε συνδυασμό όμως και με αλλά σημάδια από τον τρόπο που λειτουργεί το Μαξίμου, που προσπαθεί να κλείσει επειγόντως ανοικτά μέτωπα αλλά και να αξιοποιήσει ακόμη και με υπερβολες στον πραγματικό αριθμό τους, τους εμβολισμούς, ώστε να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στους πολίτες.

Έτσι ανάλογα με την πορεία του ανοίγματος του τουρισμού η καταλληλότερη ημερομηνία σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης υποχρεωθεί τελικά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές είναι η 4η Ιουλίου.

Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες και τα σχολεία θα είναι διαθεσιμα για εκλογικά κέντρα ενώ θα έχουν χαλαρώσει και οι πολίτες από το lockdown.

Το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί ή να μην σχηματιστεί κυβέρνηση ή να σχηματιστεί κυβέρνηση μικρής χρονικής διαρκείας, παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αν πάμε σε εκλογές στις αρχές Ιουλίου τότε θα μπορέσουμε να πάμε σε δευτερες νέες εκλογές στις 19 του Σεπτέμβρη με οικουμενική κυβέρνηση, στα πρότυπα του 1989.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ