Έκτακτό: Στους 15 έφτασαν οι νεκροί από εκτροχιασμό τραίνου στην πόλη του Μεξικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Untitled

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μια υπερυψωμένη γραμμή του μετρό στην πρωτεύουσα του Μεξικού τη Δευτέρα καθώς περνούσε ένα τρένο, ανέφεραν οι αρχές.


Πλάνα κάμερας ασφαλείας που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι τα βαγόνια βυθίζονταν προς το έδαφος στα νότια της πόλης.

“Μέχρι τώρα έχουμε 15 άτομα που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους”, δήλωσε η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Claudia Sheinbaum σε δημοσιογράφους.

ΜΕΞΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΕΦΥΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΜΕΞΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΕΦΥΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΝΕΚΡΟΙ

Το τμήμα πολιτικής άμυνας της πόλης δήλωσε στο Twitter ότι περίπου 70 άλλοι τραυματίστηκαν στο δραματικό ατύχημα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης φάνηκαν να εργάζονται για τη διάσωση των θυμάτων από τα βαγόνια του σταθμού Olivos.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν μετά από ένα υπόγειο τρένο εκτροχιάστηκε στην Πόλη του Μεξικού αργά τη Δευτέρα.

Η τσιμεντένια διάβαση πεζών κατέρρευσε μερικώς και εικόνες και βίντεο από τη σκηνή έδειξαν τμήματα ενός τρένου που κρέμονται στον αέρα.

Μια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η κυβέρνηση .

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από έναν θεατή δείχνει τα τμήματα της αμαξοστοιχίας να πέφτουν σε αυτοκίνητα κάτω από την ανισόπεδη διάβαση.

Το Reuters ανέφερε ότι η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Claudia Sheinbaum είπε ότι σκοτώθηκαν 15 άτομα και ότι ένα αυτοκίνητο παγιδεύτηκε κάτω από τα συντρίμμια. Στο Twitter, η κα Sheinbaum έγραψε: «Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Υποστηρίζω επιτόπου την εγκατάσταση του κέντρου εντολών. “

Αρκετά τοπικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν πλάνα χάους στον τόπο του ατυχήματος με πλήρωμα να αναζητούν επιζώντες. Τα βίντεο της μεξικάνικης τηλεόρασης και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έδειξαν ότι τα τρένα ήταν κρεμαστά και οι σειρήνες έβγαζαν στη γειτονιά. Στην τηλεόραση Milenio , οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης φάνηκαν να βοηθούν τους επιζώντες.

Η αστυνομία είχε αρχικά πει ότι 13 ήταν νεκροί. Αργότερα αναθεώρησε τα διόδια σε 15.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Μεξικού δήλωσε στο Twitter ότι ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στη γραμμή 12 του συστήματος του μετρό στο σταθμό Olivos στη νοτιοανατολική Πόλη του Μεξικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ