Εισβολή Τουρκικών Drone στον Έβρο – Γιατί το αποσιωπά η κυβέρνηση – Έφτασαν μέχρι την Ορεστιάδα – Δείτε τι Φωτογράφιζαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολή Τουρκικών Drone στον Έβρο – Φωτογράφιζαν διαδρομές μεταναστών

Του Θεοδόση Πάνου enikos.gr

Οπως έχει αποκαλύψει στις 27/2/2021 η Realnews, οι Τούρκοι πλέον έχουν εγκαταστήσει στην Αδριανούπολη τη βάση των drones. Επισήμως, η εν λόγω βάση αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για τους χειριστές των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ανεπισήμως, όμως, οι ελληνικές υπηρεσίες εκτιμούν πως το κέντρο της Αδριανούπολης αποτελεί το σημείο εκκίνησης των συχνών πτήσεων που πραγματοποιούν τα τουρκικά drones πάνω στην οριογραμμή του Εβρου, αλλά ακόμα και εντός των ελληνικών συνόρων. Οι υπερπτήσεις εντός του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Εβρου πραγματοποιούνται ήδη από τις αρχές του νέου έτους και για την αντιμετώπιση αυτής της τουρκικής πρόκλησης οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση υποδομών αντι-drone τεχνολογίας στον Εβρο. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως οι Τούρκοι χειριστές των drones έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς οι υπερπτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών συνεχίζονται εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ειδικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, οι χειριστές αυτών των τουρκικών μη επανδρωμένων μέσων ουσιαστικά χαρτογραφούν την περιοχή του Εβρου, κυρίως στα σύνορα, ώστε να εντοπίσουν αφύλακτα περάσματα, που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία του ποταμού. Ο στόχος τους είναι να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου να παρακαμφθούν οι νέες επεκτάσεις του φράχτη ασφαλείας που έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται στον Εβρο. Οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι, με την πρακτική των παράνομων υπερπτήσεων, οι Τούρκοι θα θελήσουν να μεταφέρουν σε κυκλώματα διακινητών τις πληροφορίες για τα «κρυφά» περάσματα των ελληνοτουρκικών συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

Η απάντηση του καθηγητή Κώστα Γρίβα στα δημοσιογραφικά αποβράσματα που επιχειρούν δολοφονίες χαρακτήρων…

… συμπτωματικά πάντα, υπέρ της Τουρκίας!

Σκληρή απάντηση δίνει με άρθρο του ο καθηγητής Κώστας Γρίβας στον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που έσπευσε να τον συκοφαντήσει όταν αντέδρασε στην πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Τουρκίας στον Έβρο, το οποίο έφτασε μέχρι την Ορεστιάδα.

Εννοείται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι τούρκοι επιχείρησαν στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή με παρόμοιο τρόπο. Η εξοργιστική αποκάλυψη για δεκάδες υπερπτήσεις τουρκικών drones μέχρι και πάνω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης Είχε γίνει εδώ και δυο μήνες από το Ολυμπία.

Ντροπή: Αφήνουν τα τουρκικά Drones να αλωνίζουν εντός ελληνικού εδάφους!

Όπως είχαμε αποκαλύψει, στις 24/2 Τούρκικο drone εισήλθε ανενόχλητο στον ελληνικό εναέριο χώρο και πέρασε 16 χιλιόμετρα μέσα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Χαρακτηρίσαμε απαράδεκτη την ανοχή από την Ελληνική κυβέρνηση που δεν απελευθέρωσε  τους κανόνες εμπλοκής. Το στράτευμα ήταν έτοιμο να το καταρρίψει πριν ακόμα εισέλθει στον εναέριο μας χώρο. Απλά το περιμέναμε. Η εντολή κατάρριψης όμως δεν ήρθε ποτέ.

Ο καθηγητής Κώστας Γρίβας λοιπόν ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και την υπέρπτηση του τουρκικού μη επανδρωμένου πάνω από ελληνικό έδαφος δίνει την δική του, εξαιρετική σκληρή απάντηση για το συμβάν του Έβρου, ειδικά προς τα «δημοσιογραφικά αποβράσματα που επιχειρούν δολοφονίες χαρακτήρων».

Γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο SLPress:

Τη Μεγάλη Παρασκευή υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα TB2 Bayaraktar που διεξήγαγε αποστολή αναγνώρισης κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, σε κάποια φάση της πτήσης του εμφανίστηκε να εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος να φθάνει σχεδόν μέχρι την Ορεστιάδα. Τις επόμενες ημέρες πολλές γνωστές ιστοσελίδες, εξειδικευμένες σε θέματα Άμυνας, δημοσίευσαν τη σχετική είδηση, η οποία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει διαψευστεί.
Ο γράφων δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter το σχετικό άρθρο της έγκυρης αμυντικής ιστοσελίδας defence-point.gr. Αποτέλεσμα ήταν αμέσως μετά να δεχθεί μια λυσσαλέα επίθεση που ξεκινούσε από κατηγορίες «γιατί αναπαράγεις fake news και παίζεις το παιχνίδι της Άγκυρας»,ή «καλλιεργείς την ηττοπάθεια», συνέχιζε με προτροπές του τύπου «να πας στον ΣΥΡΙΖΑ» και κατέληγε σε προσωπικές απειλές, καθώς και σε απαξίωση των Μέσων που δημοσίευσαν την σχετική είδηση, φθάνοντας μάλιστα σε κωμικά σημεία με κάποιους να χαρακτηρίζουν το defence-point.gr «ρωσόπληκτο»!

Η όποια δε προσπάθεια παράθεσης λογικών επιχειρημάτων αντιμετωπιζόταν με επιθετική περιφρόνηση. Για παράδειγμα, προέταξα το επιχείρημα ότι εδώ δεν μιλάμε για κάποιες αόριστες φήμες ή για κάποια tweet, αλλά για άρθρα τριών τουλάχιστον από τις πιο παλαιές και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αμυντικές ιστοσελίδες της χώρας. Συνακόλουθα, από τη στιγμή που τα άρθρα αυτά δεν διαψεύδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο καθένας δικαιούται να υποθέσει ότι όντως κάτι συνέβη στον Έβρο. Η απάντηση των τρολ ήταν «σιγά μην ασχολείται το Υπουργείο Άμυνας με τον κάθε αναξιόπιστο».

Ας ξεκινήσουμε από το σημείο αυτό σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε στην ολότητά του αυτό το φαινόμενο. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι εδώ δεν μιλάμε για κάποιες ανώνυμες απόψεις, αλλά για επώνυμα άρθρα από ειδησεογραφικά μέσα, διαπιστευμένα στο Υπουργείο Άμυνας. Και η δουλειά των Γραφείων Τύπου των Κλάδων, του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου είναι ακριβώς η συνεργασία με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Και φυσικά η διάψευση ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα δε αν προέρχονται από διαπιστευμένα μέσα, είναι μέρος της αποστολής των γραφείων τύπου. Η αντίθετη άποψη είναι αδιανόητη και θα ήταν κωμική αν δεν ήταν εξοργιστική.

Ποιόν ενοχλεί το επεισόδιο στον Έβρο;

Η συνέχεια του άρθρου εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ