Έχουν τσακίσει τον Ερντογαν οι Σαουδάραβες: Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν τον Απρίλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνει δουλειά το μποϊκοτάζ. Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Σαουδική Αραβία έμειναν… στον πάτο τον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παραμένοντας σε ιστορικό χαμηλό εν μέσω ανεπίσημου μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα από το Βασίλειο.

Οι πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν κατά 94,4% ετησίως σε μόλις 11,25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TIM). Οι εξαγωγές έπεσαν από τα περίπου 201 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα στοιχεία του Απριλίου ακολουθούν την κατάρρευση των τελευταίων μηνών και ενισχύουν τη ζημία που προκάλεσε το ανεπίσημο μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ δεν αναγνώρισε δημοσίως το μποϊκοτάζ εμπορευμάτων από την Τουρκία, αλλά πέρυσι οι Σαουδάραβες επιχειρηματίες και οι λιανοπωλητές ενέκριναν την κίνηση.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία έπεσαν στα 67,4 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της TIM, πτώση 93,3% από τις εξαγωγές πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις Σαουδικές αρχές έδειξαν ότι οι εισαγωγές από την Τουρκία σημείωσαν άνοδο το Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, αλλά παρέμειναν πολύ κάτω από το ποσό του περασμένου έτους. Η αξία των εισαγωγών από την Τουρκία ανήλθε σε 24,5 εκατομμύρια riyal (6,53 εκατομμύρια δολάρια) τον Φεβρουάριο, από 14,1 εκατομμύρια rials ένα μήνα νωρίτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου 98% κάτω σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αρχής Στατιστικής της Σαουδικής Αραβίας.

Η Τουρκία υποχώρησε στην 67η θέση όσον αφορά τις εισαγωγές στη Σαουδική Αραβία από την 11η του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις της Τουρκίας στο βασίλειο μειώθηκαν κατά 23,4% σε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, από περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ