Choose Greece 2021: The Greek Regional Hospitality Plan

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Olympia Forum: Tourism Development Module

…Και τώρα, ήρθε ξανά η στιγμή να επιλέξουμε Ελλάδα. Ενώ η κοινή προσπάθεια Κυβέρνησης και κοινωνίας, η χώρα μας να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την δύνη της πανδημίας, παραμένει έντονη, με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να κρατά ζωντανή την ελπίδα μέσα από την ανάπτυξη εμβολίων και την επιχείρηση “Ελευθερία” να εξελίσσεται σε ρυθμούς που διαρκώς εντείνονται, το μεγαλύτερο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Ελλάδα είναι αυτό του τουρισμού. Ο κλάδος που αποτέλεσε το θεμέλιο και την κινητήριο δύναμη που στα χρόνια της δεκαετούς κρίσης κατάφερε μέσα από κοπιώδεις προσπάθειες να αποτελέσει σημαντικό στήριγμα για την εγχώρια οικονομία, αποτελεί για μια ακόμη φορά την μεγάλη πρόκληση.

Υπό απόλυτα διαφορετικές συνθήκες παγκόσμια, η “βαριά βιομηχανία” αυτής της χώρας, που στην συνείδηση του παγκόσμιου πολίτη-ταξιδευτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μοναδικό φως του ήλιου που λες και χαϊδεύει με έναν μαγικό τρόπο τις χρυσές της παραλίες και το μοναδικό γαλάζιο των θαλασσίων της, αναζητά τον τρόπο που θα θέσει και πάλι με ασφάλεια και υπευθυνότητα αυτό τον τόπο στο επίκεντρο των επιλογών του. Αυτό που όλοι αναγνωρίζουν, πως αν δεν έχεις ταξιδέψει έστω μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ, καλούμε στα να το αναγεννήσουμε από τις “στάχτες” που αφήνει πίσω της η covid 19.

Η εκκίνηση, δόθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού  Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021 και προσδιόρισε ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα την 14η Μαΐου. Σε αυτό το πρώτο βήμα είναι καθοριστική η ουσιαστική συστράτευση όλων των φορέων, μέσα από σαφή προγραμματισμό, ξεκάθαρη στόχευση και ρεαλιστική προσέγγιση.

Το Olympia Forum, το ετήσιο Συνέδριο που στοχεύει στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και για δύο συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται με επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία, προχωρά στην διοργάνωση του υβριδικού συνεδρίου τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece2021 με θέμα: “The Greek Regional Hospitality Plan”, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις  28-29 Μαΐου 2021 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμεςπροσδοκίες, όραμα και ουσιαστικά πεδία δράσης.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα μπει στο “μικροσκόπιο” η «μετά Covid» τουριστική σεζόν, με τις 13 Περιφέρειες να θέτουν στο επίκεντρο την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού καθώς θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης τουΤουριστικού τους ενδιαφέροντος, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες, τα είδη  τουρισμού που στοχεύουν να επικεντρωθούν, τα θέματα μεταφορών, τα μέσα και τις στρατηγικές προβολής τους για διεθνή παρουσία και δράση καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλά για την πολιτική προστασία και την διαχείριση κρίσεων.

Καθοριστική είναι η συνεργασία του συνεδρίου με τοYπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ. και κορυφαίους τουριστικούς φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θα εξασφαλίσει την διεθνή συμμετοχή στο συνέδριο προκειμένου όλα τα σχέδια δράσης των Περιφερειών να βρουν ανταπόκριση σε ξένα πρακτορεία,  tour operatorsκαι φορείς.

Τέλος σημαντικός στόχος του Συνεδρίου αποτελεί η ενίσχυση του Εσωτερικού Τουρισμού, αφού εκτιμάται ότι ο εγχώριος τουρισμός θα διαδραματίσει ένα μεγάλο ρόλο της πληρότητας της φετινής τουριστική σεζόν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας: www.olympiaforum.gr ή τα social mediaμας: Facebook: Olympia Forum, Instagram: olympia.forum

ΔΗΜΟΦΙΛΗ