Ο Θεοχάρης έπεισε τον Μητσοτάκη! Δεκτοί οι ρώσοι με εμβόλιο Sputnik στην Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να πούμε ένα μπράβο στον Χάρη Θεοχάρη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την πίεση του υπουργού τουρισμού, ο οποίος είχε προαναγγείλει την σημερινή εξέλιξη από το ταξίδι του στην Ρωσία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοεί την ντιρεκτίβα της Κομισιόν και ανακοινώνει την «αναγνώριση» του Ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην ελληνική επικράτεια!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο των FT, Μπεν Χολ, στο πλαίσιο του συνεδρίου Global Boardroom της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιμένει στη θέση της πως θα πρέπει να εισέρχονται στη χώρα επισκέπτες που έχουν κάνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το οποίο χαρακτήρισε ασφαλές, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ευρωπαϊκές αρχές. «Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα» με το ρωσικό εμβόλιο, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι μια μεγάλη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εδώ και μήνες έδωσε μεγάλο αγώνα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, παραθέτοντας συντριπτικά στοιχεία στον πρωθυπουργό που έδειχναν ότι η Ελλάδα αναγνωρίζοντας το ρωσικό εμβόλιο, θα μπορούσε να υποδεχτεί έως και μισό εκατομμύριο επισκέπτες από την Ρωσία, την ίδια στιγμή που με εντολή Πούτιν σταματούσαν οι τουριστικές πτήσεις προς την Τουρκία.
Επιπλέον ο υπουργός τουρισμού επικαλέστηκε την τρικλοποδιά που έβαλαν οι Βρετανοί στον ελληνικό τουρισμό γεγονός που τίναζε στον αέρα τον σχεδιασμό του υπουργείου.

Πολύ σωστή απόφαση, πολύ σωστή κίνηση από τον Θεοχάρη, ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να μην κάνει πίσω λόγω πιθανόν πιέσεων που θα δεχτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ