Υπάρχει σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε Μπάιντεν για πατέντες εμβολίων: “Είναι αστεία επιχειρήματα. Άγνοια, αφέλεια και παραπληροφόρηση”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει σκληρή απάντηση Μητσοτάκη στο θέμα που έθεσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τις πατέντες εμβολίων από τον Ιανουάριο του 2021

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στηρίζει την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια για την Covid-19, καθώς δεχόταν πιέσεις από τους Δημοκρατικούς βουλευτές και από περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Μπάιντεν, που είχε ταχθεί υπέρ της άρσης των πατεντών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την πρόταση, έπειτα από μια ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

Η απάντηση στο θέμα έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό από τις 15 Ιανουαρίου: 

Η απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα για την άρση της πατέντας, όταν την έθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εξής:

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και με ένα άρθρο …[…]…Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα. Η ανεδαφικότητά τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Είτε δηλώνουν σοβαρή άγνοια για τα ισχύοντα στο διεθνές ερευνητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είτε κάτι άλλο, μία ανεξήγητη αφέλεια, μία διάθεση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Φαίνεται ότι κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα.»

(κάντε μας like στο facebook.com/netakias)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ