Οι Κούρδοι μαχητές σάρωσαν τους Τούρκους στα βουνά του Βόρειου Ιράκ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα συμφωνα με φωτογραφίες που ανέβασαν τα tourkikanea.gr
Κούρδος αντάρτης επιδεικνύει τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από Τούρκους στρατιώτες.

ECE52C5C E4F2 4D6A 9D13 87E11BACAEF9

Η δακρύβρεκτή απολογία του τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εξηγείται από την νέα πανωλεθρία που έπαθαν οι τούρκοι εισβολείς, σε μία ακόμα αποτυχημένη επιχείρηση στα βουνά του Βόρειου Ιράκ.

Όταν ο τούρκος υπουργός εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες «απολογούμενος» για το ότι τα τουρκικά ελικόπτερα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν, ουδείς γνώριζε τι είχε συμβεί. Η απάντηση ήρθε από τους Κούρδους μαχητές οι οποίοι ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο με τον οπλισμό τούρκων στρατιωτών που είχε περιέλθει στα χέρια τους μετά τις μάχες.

Ο συγκεκριμένος μαχητής αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της εισβολής, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν πανικόβλητοι καθώς δεν μπορούσαν να έχουν εναέρια υποστήριξη. Είναι η δεύτερη φορά που οι τούρκοι συνθλίβονται τον τελευταίο μήνα στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει προειδοποιήσει πως οι τουρκικές επεμβάσεις κατά των Κούρδων σε ιρακινό έδαφος συνιστούν εισβολή στην χώρα και έχει καλέσει την διεθνή κοινότητα να παρέμβει.

Ακολούθησαν οι πρόσφατες δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων που έδιναν τα εύσημα στους Κούρδους μαχητές για τον αγώνα τους κατά του ισλαμικού κράτους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται η Αμερική να τους εγκαταλείψει.

Αναμένουμε να δούμε αυτές τις αμερικανικές δεσμεύσεις και στην πράξη. Διότι μέχρι σήμερα οι Κούρδοι μάχονται ηρωικά απέναντι στον πολλαπλάσιο τουρκικό στρατό, χωρίς καμία στήριξη.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο gerilla TV διακρίνονται η περιοχή διείσδυσης στο λόφο όπως και τα κατασχεθέντα όπλα

Αντάρτης οποίος διακρίνεται στο βίντεο παρουσιάζει ένα όπλο τύπου ΜΤΡ-55, ένα εκτοξευτή οπλοβομβίδων, ένα ΒΚC, έναν εκτοξευτήρα ρουκετών Β-7, ένα τεμάχιο θερμικά κυάλια, δύο διόπτρες όπλων και μία συσκευή ασυρμάτου.

Ο αντάρτης λέει πως “οι σύντροφοι με εύκολο τρόπο πήγαν και πήραν τα όπλα” και ότι το τουρκικό κράτος που προσπάθησε να εγκατασταθεί στην περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπο με μία μεγάλη αντίσταση από τους αντάρτες.
Το κέντρο τύπου του HPG, με ανακοίνωση που έγινε στις 3 Μαΐου, είχε αναφέρει πως στη συγκεκριμένη δράση στις τιμωρήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες.

459EA68B 8C13 4EC2 9DBA 65E7516C6910

https://anfturkce.com/kurdIstan/piramit-tepesinde-el-konulan-silahlarin-goruntuleri-156124

Σχ. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ