Ένας Έλληνας εισαγγελέας κατά της πανίσχυρης αυτοκινητοβιομηχανίας για τον θάνατο της Άννας Πολλάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γενναίος Έλληνας εισαγγελέας είναι ο Αντεισαγγελέας Εφετών Χρήστος Καραγιάννης.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας είχε αθωώσει στις 23 Απριλίου τον νόμιμο εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων, αλλά ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά να ξαναδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θεωρώντας πως υπήρχε κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητο της άτυχης κοπέλας.

Ο εισαγγελέας παρά την ασφυκτική προθεσμία ορθά προσέβαλε την προκλητική, κατά την άποψη του δικηγόρου της οικογένειας Πολλάτου, Γιάννη Μαρακάκη, απόφαση και έτσι ένα τέτοιο σκανδαλώδες έγκλημα δεν θα μπει κάτω από το χαλί.

Η Άννα Πολλάτου είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα το 2014 στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, στο ύψος της Βάρδας.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν μηχανικοί και πραγματογνώμονες, οι οποίοι παρουσίασαν στοιχεία πως ο θάνατος επήλθε λόγω κατασκευαστικού λάθους.
Όμως δεν πείστηκαν οι δικαστές που αποφάσισαν την αθώωση του κατηγορούμενου.
Στην έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών έχει διαφορετική άποψη.
«Η ύπαρξη κατασκευαστικών ελαττωμάτων του οχήματος και η πλημμελής τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας φρονούμε ότι θεμελιώθηκε με αναλυτική τεκμηρίωση, με επιστημονική επάρκεια και με παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων» αναφέρει στην έφεση, ζητώντας να ξαναδικαστεί ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μάλιστα παραπέμπει στις καταθέσεις τεχνικών συμβούλων μηχανικών και των πραγματογνωμόνων μηχανικών που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας. Η συνέχεια εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ