Τι δουλειά έχει η Γιάννα και η Ελλάδα 2021 να ομιλούν για την Ελλάδα του 2040;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλιά της τεχνη κόσκινο το ξεπερνά κάθε όριο αντοχής και προκλητικότητας,
η Γιάννα Αγγελοπούλου, που υποτίθεται ήθελε να τιμήσει την Ιστορία των Ελλήνων, με τις αντιδράσεις για το δήθεν έργο της για την επέτειο των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία – που εξελίσσεται σε απροκάλυπτη κοροϊδία- να είναι πλέον πάνδημες.

Η επικεφαλής της «Ελλάδας 2021» αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να αυξήσει την προσωπική της προβολή, καθώς, αντί να ασχολείται με τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, ανακατώνεται με το… 2040! Κι όμως, εδώ και αρκετές εβδομάδες η Γιάννα Αγγελοπούλου απεμπόλησε τον λόγο για τον οποίο τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής, καθώς και τις υποσχέσεις περί της παγκόσμιας εμβέλειας διαφήμισης της Επανάστασης του 1821 και προσπαθεί να απλώσει τα δίχτυα της και σε άλλα ζητήματα, ιδίως μέσω του φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040», που θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο.

Η ίδια και τα μέλη της επιτροπής υπεραμύνονται της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως στόχος είναι να χαρτογραφηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες σε ορίζοντα εικοσαετίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο καθηγητής, πρώην υπουργός και μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος μίλησε στον κυριακάτικο Τύπο για την «Ελλάδα το 2040» και όχι για την Ελληνική Επανάσταση.

Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, έχει συσταθεί σχετική ομάδα εργασίας, με στόχο να προταθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα συντελέσουν σε μια εξωστρεφή οικονομία και σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο κράτος. Μάλιστα, αναφέρεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης και τις επενδύσεις στην ψηφιακή οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τα μείζονα ερωτήματα, που ευλόγως προκύπτουν, είναι για ποιο λόγο και υπό ποιο θεσμικό μανδύα η Γιάννα Αγγελοπούλου και οι υφιστάμενοί της ασχολούνται με το μέλλον της χώρας μας και μάλιστα σε βάθος 20ετίας, εφόσον ο λόγος για τον οποίο συστάθηκε η επιτροπή είναι να συντονίσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ