Σταθερά στο πλευρό των Σκοπίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις για βέτο στην ενταξιακή πορεία και βελτίωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα η συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζεται ιστορική και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ασκεί βέτο, αλλά επιδίδεται και σε διπλωματικό μαραθώνιο για να πείσει όσους αντιδρούν στην ένταξη των Σκοπίων, όπως η Γαλλία, να αλλάξουν άποψη!
Μία ακόμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ θα έχει την Πέμπτη, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ακόμη κανείς να έχει καταλάβει τι θετικό έχει προκύψει από τις προηγούμενες. Το «ραντεβού» των δύο ανδρών επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι στην ατζέντα της συζήτησης θα βρίσκονται θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και η… εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Και ενώ στα διμερή θέματα συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για το άνοιγμα των συνόρων εν όψει της τουριστικής σεζόν όσο και το ζήτημα της ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων, που «σκοντάφτει» ξανά στη στάση της Βουλγαρίας, στο ζήτημα των Πρεσπών είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ζητήσει «συμβολικές κινήσεις» από πλευράς Σκοπίων, σε επίπεδο τόσο βιβλίων Ιστορίας όσο και ονομασίας προϊόντων από τα Σκόπια.

Κινήσεις που χρειάζεται προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για «μασάζ» στους βουλευτές της Ν.Δ. που αρνούνται να υπερψηφίσουν τις εφαρμοστικές τροπολογίες της συμφωνίας, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να φέρει στη Βουλή, γεγονός που την έχει αναγκάσει παραπάνω από μία φορές να «αναβάλει» την εισαγωγή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ