Χαρδαλιάς για προνόμια εμβολιασμένων: Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέση στο θέμα που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό και αφορά τα περίφημα προνόμια όσων κάνουν το εμβολιο έναντι των υπολοίπων πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που τόνισε: Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εμβολιασμού και αυτό το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν οποιαδήποτε στιγμή εκείνοι θέλουν.

Ταυτόχρονα, ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Γνωρίζουμε όμως όλοι και αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια απόφαση, για τους υπόλοιπους πολίτες, που πρέπει, αν μη τι άλλο, να προφυλαχτούν από την όποια διασπορά του ιού.

Ας είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε αναφορές περί ρατσιστικών δεδομένων και ρατσιστικών προσεγγίσεων. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα, είναι ελευθερία, όπως και ο μη εμβολιασμός είναι δικαίωμα.

Εμένα προσωπικά θα μου επιτρέψετε να μείνω πιστός στη ρήση, στην άποψη ότι η ελευθερία και το δικαίωμα του καθενός από εμάς, σταματάει εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας όλων των υπολοίπων. Και όταν αυτό αφορά στη Δημόσια Υγεία, νομίζω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό, ακόμα πιο εμφατικό να δώσουμε προσοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ