Πως το Ισραήλ εξαπάτησε τα διεθνή ΜΜΕ για να ξετρυπώσει τις σήραγγες της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια πρωτοφανή κίνηση ο ισραηλινός στρατός κατάφερε  να εντοπίσει τις περιβόητες σήραγγες της Χαμάς. Καθώς η λωρίδα της Γάζας είναι περίκλειστη, χωρίς πρόσβαση ούτε χερσαία, ούτε θαλάσσια λογω του συνεχιζόμενου ισραηλινου εμπάργκο, δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί όλη αυτή η τεράστια προμήθεια ρουκετών η οποία διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες, παρά μόνον εάν έχει μεταφερθεί υπογείως από το Σινά στην Γάζα.

Υπάρχει βέβαια διαπιστωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να ενισχύσει με πολεμικό υλικό την Χαμάς, μέσω των υποτιθέμενων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά ο εξονυχιστικός έλεγχος που γίνεται πλέον στις ΜΚΟ των τούρκων, απορρίπτει το σενάριο να έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν πυρομαχικά και κυρίως πύραυλοι μέσου βεληνεκούς «μεταμφιεσμένοι» σε υλικό ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

C75C6196 D42F 449F 9937 EB653AE91E6B
Ο χάρτης των τούνελ στη Γάζα που καταλήγει στο Ισραήλ. Τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί. Αυτά όμως που καταλήγουν στο Σινά είναι αδύνατον να χαρτογραφηθούν.

Η Αίγυπτος αδυνατεί να ελέγξει το Σινά. Όπου δρουν τέσσερις τρομοκρατικές ισλαμιστικές οργανώσεις εδώ και δεκαετίες. Οργανώσεις που μάλιστα έχουν καταφέρει πολύνεκρα χτυπήματα κατά του αιγυπτιακού στρατού αλλά και αμάχων. Το Ισραήλ από την άλλη έχει δημιουργήσει ακόμα και τσιμεντένιο τείχος βάθους 6 μέτρων μέσα στο έδαφος προκειμένου να αποτρέψει την διάνοιξη τούνελ, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό.

Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία ο ισραηλινός στρατός να εντοπίσει τις θέσεις των τούνελ που επιτρέπουν τον ανεφοδιασμό της Χαμάς με πολεμικό υλικό βαρέως τυπού, αλλά και συνιστούν δρόμο διαφυγής για τους ισλαμιστές έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

765737BE 7F00 4FB1 AD1C 6FD40F28FFC3
Ένα από τα τούνελ που είχε εντοπίσει παλαιότερα ο στρατός του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός εξαπάτησε τα διεθνή ΜΜΕ!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υπήρξε η διαρροή από πηγές του ισραηλινού στρατού ότι ετοιμάζεται χερσαία εισβολή στην λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν θωρακιισμένα οχήματα και άρματα να μεταφέρονται στις παρυφές της περιοχής προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Όλα τα διεθνή ΜΜΕ τσίμπησαν στην πληροφορία και άρχισαν να την μεταδίδουν. Αμέσως λοιπόν στην λωρίδα της Γάζας ξέσπασε συναγερμός και τα Μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού κατέγραψαν τις κινήσεις των ισλαμιστών που έμπαιναν σε συγκεκριμένα κτίρια, καθώς και άλλων οι οποίοι έβγαιναν από συγκεκριμένα κτίρια, όπου προηγουμένως δεν είχε καταγραφεί η είσοδος τους.

Να σημειωθεί ότι η απόληξη των τούνελ που έρχονται από το Σινά, δεν είναι υπαίθρια, αλλά βρίσκεται κυριολεκτικά στα θεμέλια κτιρίων, κατά προτίμηση πολυόροφων εντός της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Φαίνεται όμως ότι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού έπιασε, διότι ακολούθησαν σφοδρότατοι βομβαρδισμοί κατά συγκεκριμένων στόχων που φαίνεται ότι αποτελούσαν την είσοδο στις σήραγγες. Με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν.

Μετά την επιχείρηση, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε συγγνώμη που στην ουσία εξαπάτησε τα διεθνή ΜΜΕ! Την δουλειά τους όμως την είχαν κάνει…

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από τον βομβαρδισμό των τούνελ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ