Κεραυνοί από την Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τάσσεται κατά του νέου νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων και υπογραμμίζει ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παιδιών: «Αντί να ενώνει, διχάζει. Αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στήνει εμμονικά συνθέσεις που δεν υπηρετούν το σκοπό του, που είναι το συμφέρον των παιδιού», σημείωσε από το βήμα της Βουλής.

Η βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη στον υπουργό δικαιοσύνης υποστήριξε ότι το κόμμα της ξέρει να σέβεται τις αξίες: «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια δύναμη φιλελεύθερη, δύναμη προόδου και μεταρρυθμίσεων. Που ξέρει να σέβεται αξίες, που γνωρίζει να ακούει, να συνθέτει, να ενώνει. Γι΄αυτό και μπορεί να επιτυγχάνει μεγάλες πλειοψηφίες. Να κυβερνάει για το καλό του τόπου, να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, όπως ακριβώς συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση», ανέφερε η κα. Κεφαλογιάννη και προσέθεσε ότι η ίδια έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν θεμελειώδεις αξίες: «με αυτές τις αρχές έχουμε μάθει να πολιτευόμαστε. Εκτιμάμε τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες, με την ψήφο τους, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδεις αξίες και γι΄αυτό θέλουμε να κρινόμαστε. Για την πολιτική μας, τις θέσεις μας τη γενικότερη στάση μας. Προσωπικά, στο παρελθόν έχω υποστηρίξει κατά συνείδηση, σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως ήταν το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Που στόχευαν πραγματικά, στην προάσπιση ατομικών δικαιωμάτων. Όχι όμως από προσωπικά βιώματα κύριε υπουργέ. Αλλά από το ήθος που διδάσκει η ιστορία μας, να μην μιλάμε ποτέ προσωπικά, μόνο πολιτικά, και φυσικά από τις αρχές που επιβάλλει η πίστη μας σε μια σύγχρονη, φιλελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία. Η πεποίθηση μας είναι ότι είμαστε εδώ, για να προχωράμε μαζί, συνθέτοντας για ένα τόσο σπουδαίο θέμα όσο αυτό του νομοσχεδίου. Γι΄αυτό και οι τροπολογίες που καταθέσαμε από κοινού με την κ. Γιαννάκου, αποσκοπούν στη διόρθωση μιας λογικής που εσφαλμένα αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο».

Η Όλγα Κεγαλογιάννη τόνισε ότι οι επιμέρους διατάξεις «έχουν γραφτεί σαν να απευθύνονται στον ένα γονέα, αυτόν που δεν ζει μαζί με το παιδί» καθώς εισάγεται ηυποχρέωση της προηγούμενης ενημέρωσης του άλλου γονέα, για επείγοντα καθημερινά ζητήματα, τη στιγμή που ο αστικός κώδικας δίνει δικαίωμα στους γονείς να επιχειρούν μόνοι τους στα ζητήματα αυτά. Γεγονός που θα οδηγήσει σε προστριβές.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι γονείς ασκούν γονική μέριμνα από κοινού και εξίσου παρά το γεγονός ότι ο αστικός κώδικας προβλέπει ότι οι γονείς δεν ασκούν εξίσου τη γονική μέριμνα ούτε όταν είναι παντρεμένοι. Επιπροσθέτως, η βουλευτής τόνισε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει οριζόντια αντιμετώπιση όλων των παιδιών είτε είναι βρέφη είτε είναι έφηβοι.

Σύμφωνα με την κα. Κεγαλογιάννη η διάταξη για το 1/3 στον χρόνο επικοινωνίας, έχει χαρακτήρα υποχρέωσης και ότι οι όροι «εξίσου» και «τεκμαίρεται» προβλέπονται για να δεσμεύσουν το σκεπτικό και την απόφαση του δικαστή.

Τέλος, η βουλευτής τόνισε το μεγάλο αγκάθι του νομοσχεδίου ότι τα παιδιά θα βρίσκονται εκτεθειμένα στους κακοποιητικούς γονείς μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο το οποίο μπορεί να καθυστερήσει για χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ