Ανοικτό άφησε το θέμα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου η Πελώνη (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την ΕΜΑΚ η κυβέρνηση εξετάζει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να επεκταθεί και σε άλλους φορείς του δημοσίου, σταδιακά. Ήδη έχει δρομολογηθεί να εξεταστεί το θέμα για τους υγειονομικούς τον Σεπτέμβρη.

Όπως τόνισε η κυρια Πελωνη:

Η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά σε μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία, μια κρίσιμη δομή του κράτους που έχει να κάνει με την ασφάλεια. Δεν μπορεί να λείψει κανείς, από καμία βάρδια.

Από αύριο, με την επαναλειτουργία -κάτω από συγκεκριμένους κανόνες- των θερινών κινηματογράφων γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας που μας στέρησε η υγειονομική καταιγίδα. Ελευθερία, όμως, -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία.

Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκών, την τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ». Υπογράμμισε ακόμη πως «απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους.

Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ