Τεράστιος Αλ Σίσι: Πέτυχε εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς και πέταξε τον Ερντογάν στα σκουπίδια της ιστορίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο Twitter ο Ιταμάρ Έιχνερ, ο διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth. Να σημειωθεί ότι η εκεχειρία ήταν πρόταση του μεγάλου ηγέτη της Αιγύπτου, προέδρου Αλ Σίσι την οποία μετέφερε και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Παρέμβαση μέσα στη νύχτα του Αλ Σίσι για να αποκόψει τους Παλαιστινίους από τον Ερντογάν!

Λίγο αργότερα, ένα στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 2.00 της Παρασκευής».

Ιστορικό ράπισμα του Αλ Σίσι στον Ερντογάν! Έτσι διαπραγματεύεσαι με την Τουρκία

Πηγές από τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ανέφεραν ότι το IDF θα σταματήσει αμέσως τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Ωστόσο, σε περίπτωση που η Χαμάς συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ, το IDF θα επιστρέψει σε πλήρη επιχειρησιακή δραστηριότητα στη Λωρίδα της Γάζας και η κατάπαυση του πυρός θα ακυρωθεί αμέσως, ανέφερε το Ν12.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, η Αίγυπτος ήταν εκείνη που έκανε πρόταση για την εκεχειρία, η οποία θα είναι «αμοιβαία και άνευ όρων». Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συμβούλιο ασφαλείας, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενέκρινε ομόφωνα την εκεχειρία στη βάση αυτού που ένας αξιωματούχος αποκάλεσε «ηρεμία έναντι ηρεμίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ