Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που έχει φτάσει μέχρι τη Δυτική Αττική, με τους πυροσβέστες να δίνουν γενναία μάχη με τον χρόνο.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι οι βασικοί εχθροί των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μέχρι τώρα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα σε Λιακωτό, Πευκενέα, Χάνι Δερβένι, Αιγειρούσες και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρινού και Αγίου Ιερόθεου.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν δώσει στη φωτιά κατεύθυνση προς τα Μέγαρα ενω οι φλόγες έφθασαν περίπου 6 χιλιόμετρα έξω από τα Μέγαρα με κατοίκους των οικισμών Άη Γιάννη και Παρασκευά να βρίσκουν καταφύγιο στο γήπεδο Μεγάρων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια περίμετρο 15 χιλιομέτρων ενώ έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ