Κάθε άποψη σεβαστή, λεει το Μαξίμου, στην προσπάθεια να υποβαθμίσει την (διπλή) ανταρσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη μια προσπαθεί το Μέγαρο Μαξίμου να υποβαθμίσει την καταψήφιση από τις Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια και να ξεπεράσει το γεγονός άρον άρον, κι από την άλλη έχει το ενδιαφέρον του στραμμένο σε άλλα δύο επικίνδυνα νομοσχέδια (κάνναβη και Εργασιακό), καθώς τυχόν επανάληψη καταψήφισης θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα συνοχής.

«Δεν δημιουργούν εσωκομματικό θέμα και κάθε διαφορετική άποψη είναι σεβαστή», λένε οι κυβερνητικές διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και υπογραμμίζουν ότι οι δυο τους είχαν ενημερώσει για την πρόθεσή τους, επειδή διαφωνούσαν κάθετα, ενώ ήταν αδύνατη η αποδοχή των προτάσεών τους για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, παρότι στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, στο παρασκήνιο κυβερνητικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες επιδίδονται σε κινήσεις εκτόνωσης της κατάστασης, δεδομένου ότι συζητούνται ήδη κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτά για τη φαρμακευτική κάνναβη και το Εργασιακό, για τα οποία έχουν εκφραστεί διαφωνίες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρώτη φορά

Είναι η πρώτη φορά από το 2019 που καταγράφονται διαρροές σε ψήφιση νομοσχεδίου και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Θυμίζουμε εξάλλου ότι εκκρεμεί και η ψήφιση των Μνημονίων με τα Σκόπια, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρνει στη Βουλή, φοβούμενος πολλές διαρροές, καθώς ήδη ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι δεν θα το ψηφίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ