Κρατική αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Ryanair από την Αθήνα! Το προσγείωσαν στην Λευκορωσία αντί για την Λιθουανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είναι ο Λευκορώσος Ραμάν Προτάσεβιτς που κατηγορείται για τρομοκρατία
Έξαλλος ο Μητσοτάκης για ένα φιάσκο που εκθέτει διεθνώς στην Ελλάδα, αφού φαίνεται ότι δράστες ήταν Λευκορώσοι πράκτορες που είχαν επιβιβαστεί σαν κύριοι από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ενώ στόχος είναι αμφιλεγόμενος Λευκορώσος, ο οποίος την χώρα του κατηγορείται για τρομοκρατία και ο οποίος συνελήφθη άμεσα όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Μινσκ. Το αεροπλάνο αρχικά είχε προορισμό την Λιθουανία, όμως οι πράκτορες εντός και ένα συνοδευτικό πολεμικό της Λευκορωσίας τύπου MIG το υποχρέωσαν για Λόγους απειλής βόμβας, να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Όπου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή.

5A49911B 6265 4AAE 8EAF 5BDF8775BA63
Ραμάν Προτάσεβιτς

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας ζήτησε ακόμα και την παρέμβαση του ΝΑΤΟ!

Απίστευτο θρίλερ συντελείται αυτές τις ώρες – παρέμβαση της προέδρου της κομισιόν, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργείου εξωτερικών.

Αεροσκάφος της Ryanair το οποίο απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό την Λιθουανία, καταλήφθηκε κυριολεκτικά στον αέρα από λευκορώσους πράκτορες που είχαν επιβιβαστεί σε αυτό και με την βοήθεια μαχητικού αεροσκάφους τύπου MIG, εξετράπη της πορείας του και κυριολεκτικά απήχθη προκειμένου να προσγειωθεί στην Λευκορωσία!

3E9B57F7 F1DC 470B 9752 CA54D42D4B1B
Η επίμαχη πτήση απογειώθηκε από την Αθήνα

Η πτήση της Ryanair FR4978 από την Αθήνα στο  Vilnius της Λιθουανίας,  Κατευθύνθηκε εντέλει στην Λευκορωσία και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Minsk.

Η πορεία του αεροσκάφους είναι ενδεικτική για την κρατική αεροπειρατεία που συνετελέσθη:

F557CD8D 6DC0 4D7E A3F0 5AEFEE5F94D0

Αιτία για αυτή την πρωτοφανή υπόθεση φαίνεται ότι ήταν ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ραμάν Προτάσεβιτς, ιδρυτή του καναλιού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram με την ονομασία NEXTA.

Οι πράκτορες της Λευκορωσίας είχαν επιβιβαστεί στην πτήση από την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατά την διάρκεια της πτήσης υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό, με αποτέλεσμα να δοθεί η αφορμή ώστε το αεροσκάφος να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Φυσικά, δεν βρέθηκε καμία βόμβα αλλά βρέθηκε ο καταζητούμενος με κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, Ραμάν Προτάσεβιτς, Ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Λευκορωσίας και αντιμετωπίζει ποινή  κάθειρξης 15 ετών.

Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται από την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με μήνυμα του στο Twitter ζητά την άμεση απελευθέρωση των επιβατών της πτήσης, προαναγγέλλοντας αυστηρά μέτρα κατά της Λευκορωσίας στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ