Ο ΜΙΤατζής του έδωσε Uzi με σιγαστήρα για να σκοτώσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αττίλα Πεκέρ αδερφός του ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης Σεντάτ Πεκέρ, περιέγραψε το πως ο απόστρατος και πρώην στέλεχος της ΜΙΤ Κορκούτ Εκέν, του πρότεινε να δολοφονήσει τον Κύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί και το πώς του έδωσαν στην Κύπρο ένα όπλο μάρκας Ούζι.

Από τα tourkikanea.gr

Ο Αττίλα Πεκέρ υπέβαλε αίτημα προς την εισαγγελία του Φέτχιγε, ζητώντας να σταλεί στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, ώστε να περιγράψει αυτά που γνωρίζει σχετικά με την δολοφονία του Κύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί.

Σύμφωνα με την είδηση από την ιστοσελίδα ankaragazetecisi.com του Αλιτζάν Ουλουντάγ, στην δισέλιδη αίτηση του με ημερομηνία 25 Μαΐου, αναφέρει τα εξής :

“Ο ΚΟΡΚΟΥΤ ΕΚΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΠΛΟ”
Ο αρχηγός Σεντάτ Πεκέρ ο αδερφός μου, τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 1996 μου τηλεφώνησε. Μου ζήτησε να πάω στο ξενοδοχείο Sheraton στην Άγκυρα. Εγώ εφαρμόζοντας αυτό που μου είπε πήγα στο μέρος όπου ήταν. Εκεί ήταν μαζί με τον Κορκούτ και μου είπε ότι πρέπει να πάω στην Κύπρο μαζί του, διότι υπάρχουν κάποια άτομα που σκότωσαν αστυνομικούς και στρατιωτικούς μας και ότι εκείνα τα άτομα πρέπει να τα σκοτώσουμε. Την επόμενη μέρα ο Κορκούτ Εκέν και εγώ, για να πάμε στην Κύπρο και ενώ πηγαιναμε με δρομολόγιο των ΤΗΥ, χωρίς να περάσουμε από τον έλεγχο, (ο Κορκούτ Εκέν) επέλεξε από την τσέπη του μεταξύ άλλων ταυτοτήτων μία με το όνομα Μουσταφά, αυτήν έδειξε στους υπαλλήλους και έτσι καταγράφηκε. Ο Κορκούτ Εκέν μου έδωσε ένα όπλο τύπου Jeriko και έτσι με εμένα να έχω όπλο στην μέση μου, ανεβήκαμε στο αεροσκάφος.

“ΣΤΗΝ ΚYΠΡΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΖΙ”
Προσγειωθήκαμε στην Κύπρο και καταλήξαμε σε ένα ξενοδοχείο του οποίου το όνομα δεν το θυμάμαι. Αργότερα την ίδια μέρα, πήγαμε στην Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου. Εκεί γνωρίστηκα τον συνταγματάρχη Γκαλίπ Μεντί. Μετά στο διπλανό δωμάτιο, ο Κορκούτ Εκέν μου έδωσε ένα όπλο μάρκας Ούζι, μου δίδαξε πως να το χρησιμοποιώ και πώς να βάζω και να βγάζω τον σιγαστήρα.

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΛΟΥ ΑΝΤΑΛΙ
Την επόμενη μέρα και αφού είχε νυχτώσει πήγαμε με ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Renault Toros γύρω από το σπίτι του άτομο που λεγόταν Κουτλού Ανταλί και κάναμε αναγνώριση. Εξ όσων θυμάμαι ήταν ένα σπίτι κοντά στο δρόμο με κήπο. Μπροστά του είχε τον μικρό κήπο. Αντιληφθήκαμε πως μέσα στο σπίτι ήτανε γύρω στα 4-5 άτομα και για αυτό το λόγο δεν μπήκαμε μέσα. Εκείνη τη στιγμή είχα στη μέση μου ένα όπλο τύπου Jerico και στο χέρι μου ένα Ουζι με σιγαστήρα. Την επόμενη μέρα πήγαμε πάλι. Την μέρα κάναμε γύρω από το σπίτι μερικές φορές αναγνώριση, αλλά πάλι ακουγόταν πολλές φωνές από μέσα. Τότε ο διοικητής ο Κορκούτ μου είπε ότι ακόμα και τρία άτομα να έχει μέσα αυτοί όλοι είναι μέλη του ΠΚΚ. “Όποιος είναι φίλος με μέλος του ΠΚΚ είναι και ο ίδιος ΠΚΚ. Και όλους να τους σκοτώσεις εντάξει είναι” μου είπε.

“ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ”
Την τρίτη μέρα πήγαμε στο γραφείο ενός συνταγματάρχη. Το όνομά του δεν το θυμάμαι, αλλά από αυτόν ο Κορκούτ Εκέν, του ζήτησε να εμπιστευτεί δύο αξιωματικούς δικούς του, για να να σταματήσουν τον Κουτλού Ανταλί και μετά να τον παραδώσουν σε μας. Όταν μία δύο ώρες αργότερα ενημερωθήκαμε πως ήδη είχαν σταματήσει το άτομο, με γρήγορα βήματα βγήκαμε από το διοικητήριο του Συντάγματος. Δίπλα στο άτομο υπήρχε και ένα παιδί γύρω στα 15 ετών. Αλλά όταν είδαμε πως το άτομο το είχαν βάλει μέσα στο Σύνταγμα και γύρω του υπήρχαν στρατιώτες επιστρέψαμε στο γραφείο του συνταγματάρχη και εκεί (ο Κορκούτ Εκέν) τον επέπληξε. “Μα έτσι σου είπα εγώ να κάνεις;” του είπε. Επιστρέψαμε στην Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας και την επόμενη μέρα επιστρέψαμε στην Τουρκία. Αλλά ο Κορκούτ Εκέν μου είπε πως “Αττίλα εδώ θα έρθουμε πάλι”.

“ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ”
Αργότερα όταν εγώ λόγω ενός τραυματισμού βρισκόμουν στις φυλακές Πασακαπισί, μου τηλεφώνησε στο κινητό τηλέφωνο που είχα δίπλα μου και μου είπε πως μένει στο ξενοδοχείο Klasis και ότι θα ερχόταν να με επισκεφτεί. Εγώ του είπα πως δεν έχει επισκεπτήριο και πώς εγώ θα βγω για νοσοκομείο και θα πήγαινα να τους δω στο ξενοδοχείο Klasis. Εκείνη την εποχή δεν είχε ειδικό όχημα για το νοσοκομείο και έτσι μαζί με φυλακές και στρατιώτες πήγα στο νοσοκομείο με ταξί. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο είχα κανονίσει και με περίμεναν δυο αυτοκίνητα και με εκείνα μαζί με τον φύλακα και τους στρατιώτες πήγαμε στο ξενοδοχείο Silivri Klasis Hotel. Ζήτησα από τους στρατιώτες και τον φύλακα να με περιμένουν στο λόμπι.

Ο ΚΟΡΚΟYΤ ΕΚΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ “ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

Ανέβηκα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο διοικητής Κορκούτ και είδα πως εκεί βρισκόταν ο Αρχηγός Σεντάτ Πεκέρ μερικά ακόμη άτομα.
….
Απευθυνόμενος σε εμένα και γελώντας μου είπε πως “ξέρεις ε, την δουλειά στην Κύπρο την κανονίσαμε”. Αργότερα κατά το πρωί επέστρεψα στη φυλακή πριν από την καταμέτρηση. Τα αναφερόμενα άτομα είμαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσω σε κάθε πλατφόρμα”
….

Εφ. Σοζτζού 25/5/2021

Σχ. : Όταν εδώ και δεκαετίες άλλοι πιο έμπειροι από εμάς μιλούσαν για την Τουρκία ως κράτος-μαφία κάποιοι στην Ελλάδα τους χαρακτήριζαν εθνικιστές…

Για το ποιός ηταν αυτό ο Τ/Κ σας παραθέτουμε τμήμα ενός διαφωτιστικού άρθρου της Κατερίνας Πίσση του 2009

Ο Ανταλί ήταν Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, που αρθρογραφούσε στην προοδευτική εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν», στηλίτευε έντονα την πολιτική του εποικισμού που εφάρμοζε η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπό το Ραούφ Ντενκτάς και τη δράση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, παλαιότερα, διεύθυνε το γραφείο του Ραούφ Ντενκτάς στην Τουρκική Κοινοτική συνέλευση, όντας στενός του συνεργάτης. Γρήγορα όμως ο Ανταλί κατάλαβε το ρόλο του Ντενκτάς στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη διχοτόμηση της Κύπρου και στράφηκε εναντίον του. Οι πληροφορίες του Ανταλί για το βρόμικο παρελθόν του Τ/κ σοβινιστή ηγέτη, αποτελούσαν κίνδυνο για την επιρροή του μέσα στην τ/κ κοινότητα.

Οι απειλές που δεχόταν συνεχώς ο Ανταλί για τα άρθρα- καρφιά προς την Άγκυρα και τον Ντενκτάς, δεν τον πτόησαν ποτέ. Αντίθετα, γνώριζε ότι αυτά αποτελούσαν ελπίδα για τους Τ/κ συμπατριώτες μας που προσμονούσαν την επανένωση και τη δικαίωση της κοινής μας πατρίδας μας.

Ο Κουτλού Ανταλί προσπάθησε ακόμα να διερευνήσει τη δράση των τουρκικών παρακρατικών υπηρεσιών που υποκινούνταν από το ΝΑΤΟ. Όπως είναι γνωστό, στο τέλος της δεκαετίας του ‘40, οι ΗΠΑ έστησαν ένα ολόκληρο δίκτυο αντικομμουνιστικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με το όνομα “Stay Behind”, προκειμένου να εμποδίσουν την άνοδο της Αριστεράς. Μια τέτοια οργάνωση στήθηκε και στην Τουρκία με τα χρήματα της αμερικάνικης οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να ελέγχονται οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό στήθηκαν στρατιωτικά τμήματα ψυχολογικών επιχειρήσεων και η τρομοκρατική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», που ευθύνεται για δεκάδες εμπρησμούς και δολοφονίες Τούρκων και Κούρδων αριστερών φοιτητών, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και παράλληλα ενέχεται στα τρία πραξικοπήματα που έγιναν στην Τουρκία. Το δίκτυο που ήρθε στην επιφάνεια στην Ιταλία και έμεινε γνωστό ως «Γκλάντιο» (λατ. ξίφος), από το 1974 και μετά λειτουργούσε και στην κατεχόμενη Κύπρο, ξεπλένοντας χρήματα στις τράπεζες και τα καζίνο του ψευδοκράτους.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Ανταλί κατηγόρησε την «Πολιτική Άμυνα» του ψευδοκράτους για τη λεηλασία της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στα κατεχόμενα, δημοσιεύοντας μάλιστα πληροφορίες για αρχαιοκαπηλία, στην οποία ήταν μπλεγμένος Τούρκος στρατηγός. Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες απειλές για τη ζωή του, αλλά ο Ανταλί και πάλι δεν πτοήθηκε. Δολοφονείται το Σάββατο 6 Ιουλίου 1996 έξω από το σπίτι του, από την ακροδεξιά οργάνωση «Τουρκική Ταξιαρχία της Εκδίκησης». Αν και η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί δεν εξιχνιάστηκε, κύριος ύποπτος είναι ο Τούρκος Διοικητής της «Πολιτικής Άμυνας», Γκαλίπ Μεντίλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ