Η οργή των ΗΠΑ κατά του Αζερμπαϊτζάν και η φωτογραφία φρίκης με Αρμένιους αιχμαλώτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εχθές το βράδυ – ώρα Ελλάδας- το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας την ανησυχία της για την κλιμάκωση των εξελίξεων στα σύνορα Αρμενίας–Αζερμπαϊτζάν. Χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις κατά μήκος των συνόρων και καλώντας  το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει αμέσως όλους τους κρατούμενους Αρμένιους στρατιώτες, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν υποστεί βασανιστήρια και ότι έχουν δολοφονηθεί 19 Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου!
Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που ακολουθεί, καθώς και άλλο οπτικό υλικό έχει φτάσει μέσω των υπηρεσιών αλλά και του αρμενικού λόμπι στην κυβέρνηση Μπάιντεν. Δείχνει ξεκάθαρα απάνθρωπα βασανιστήρια των αρμενίων αιχμαλώτων που έπεσαν στα χέρια των Αζέρων βάρβαρων. Βλέπετε για παράδειγμα στην συγκεκριμένη φωτογραφία ότι οι αιχμάλωτοι είναι δεμένοι με μονωτική ταινία.

6E1C0BC9 4517 410F A581 D3A38C5B5E8F
Η φωτογραφία φρίκης

Έκτός φυσικά από τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αιχμαλώτων και αμάχων που έπεσαν στα χέρια των Αζέρων.

Αναφέρει η ανακοίνωση των ΗΠΑ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις πρόσφατες εξελίξεις στα διεθνή σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης πολλών Αρμενίων στρατιωτών από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν επειγόντως και ειρηνικά αυτό το περιστατικό. Συνεχίζουμε επίσης να καλούμε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει αμέσως όλους τους κρατούμενους πολέμου και άλλους κρατούμενους, και υπενθυμίζουμε στο Αζερμπαϊτζάν τις υποχρεώσεις που υπέχει από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο να αντιμετωπίζει ανθρώπινα όλους τους κρατούμενους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι τυχόν μετακινήσεις κατά μήκος των μη οριοθετημένων περιοχών των διεθνών συνόρων μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι προκλητικές και περιττές. Απορρίπτουμε τη χρήση βίας για να οριοθετηθούν τα σύνορα και καλούμε και τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους και να σταματήσουν τη στρατιωτική οχύρωση των μη οριοθετημένων συνόρων και την τοποθέτηση ναρκών ξηράς. Συγκεκριμένα, καλούμε το Αζερμπαϊτζάν να μετεγκαταστήσει τις δυνάμεις του στις θέσεις που κατείχαν στις 11 Μαΐου. Ζητούμε επίσης από την Αρμενία να μεταφέρει τις δυνάμεις της στις θέσεις που κατείχαν στις 11 Μαΐου, και χαιρετίζουμε τις δηλώσεις προθέσεων για το σκοπό αυτό. Αυτές οι ενέργειες θα μειώσουν τις εντάσεις και θα δημιουργήσουν χώρο για μια ειρηνική διαδικασία διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό των συνόρων σε επείγουσα βάση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν αυτές τις προσπάθειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παροτρύνουν τις πλευρές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των συμπροέδρων του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ για την επίτευξη μακροπρόθεσμης πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης Ναγκόρνο Καραμπάχ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ