23/06/2021

Εμβόλια στους Σκοπιανούς στέλνει η Ελλάδα – Η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο στα αζήτητα

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας η χώρα αναμένεται να προμηθευτεί 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από τη Βουλγαρία (50.000 δόσεις) και από την Ελλάδα (20.000 δόσεις).

Ξεφορτώνονται τα AstraZeneca Ελλάδα και Βουλγαρία – Στέλνουν 70.000 εμβολια στους Σκοπιανούς

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βένκο Φίλιπτσε ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα εμβόλια αυτά θα είναι της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται στη Βόρεια Μακεδονία μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.

Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα.

Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας.

Από την άλλη όπως φαίνεται, η μέριμνα της Ελλάδος για τα Σκόπια, ξεπερνά την ευαισθησία της για την Ελληνική Μειονότητα που την έχει αφήσει στα αζήτητα, αποκλεισμένη ακόμη και από τη βασική υγειονομική περίθαλψη.

Με πληροφορίες από το himara.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ