20/06/2021

Σοβαρότατες καταγγελίες των Ελλήνων ψυχολόγων για την «ψυχολόγο» της δολοφονημένης Καρολάιν

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζητά από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως ψυχολόγος της Καρολάιν, της άτυχης 20χρονης Κάρολαϊν, της μητέρας που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρουσιάστηκε επίσημα στα κανάλια ως ψυχολόγος, και έκανε δηλώσεις αναφορικά με την σχέση του τραγικού ζευγαριού το οποίο φέρεται να την επισκεπτόταν.

Από την επίσημη επιστολή όμως του συλλόγου, προκύπτει προφανώς ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι μέλος τους. Και προκαλεί σοβαρότατα ερωτηματικά, εάν όντως όπως υπαινίσσεται ο σύλλογος στην επιστολή του δεν έχει πτυχίο, πως είναι δυνατόν τα κανάλια να την παρουσίαζαν ως ψυχολόγο.

Η επιστολή που την παραθέτουμε αυτούσια στο τέλος του άρθρου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους. Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος, Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο»

EBA34BE8 1349 42B4 BDFA 040056CDEC92 268D1642 2A8C 4D7D A948 FE872A8AF278

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ