“Το Υπουργείο Υγείας γνώριζαν για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου” – Παραίτηση του Διοικητή με αιχμές για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Τσόλης μετά την δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση με την πολύ υψηλή θνησιμότητα την κλινική ΜΕΘ του ιδρύματος.

Μεταξύ των άλλων στην επιστολή του αναφέρει: “Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε απο τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου”.

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως δήλωσε την ερχόμενη Δευτέρα, θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου για την διερεύνηση της υπόθεσης.

«Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή, είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμανης.

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»

Νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου είναι θορυβημένοι για το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες

Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει έκτακτης γενική συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ