23/06/2021

Εκατομμύρια δολάρια απο το Καταρ καταλήγουν στους τρομοκράτες της Νουσρα μέσω τουρκικών τραπεζών

Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως το Κατάρ χρησιμοποίησε τουρκικές τράπεζες για να διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε τζιχαντιστές στη Συρία.

Η εφημερίδα The Times την Παρασκευή έγραψε πως το Κατάρ φέρεται να χρησιμοποίησε τουρκικές τράπεζες ως μέρος μιας συνωμοσίας για τη διοχέτευση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην τζιχαντιστική ομάδα Αλ Νούσρα στη Συρία.

Εννέα πολίτες της Συρίας υπέβαλαν αυτούς τους ισχυρισμούς σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, με τα οποία ζητούν αποζημίωση για τα πάντα, από οικονομικές απώλειες έως βασανιστήρια που προκλήθηκαν από τη Νούσρα, γράφουν οι Times.

Οι Times γράφουν πως σύμφωνα με το φερόμενο σχέδιο, επιχειρηματίες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι του Κατάρ, χρησιμοποιούν ένα ιδιωτικό γραφείο που ανήκει στον εμίρη της χώρας, καθώς και δύο τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα του Κατάρ και την Τράπεζα της Ντόχα, για να μεταφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στην Νούσρα.

Τα χρήματα ξεπλύθηκαν με το πρόσχημα ότι πρόκειται για κατασκευαστικά συμβόλαια και την πώληση ακινήτων, τα οποία ήταν υπερβολικά υπερτιμημένα, πρόσθεσε. Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, που έγινε σε συντονισμό με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, για τη χρηματοδότηση της Nusra στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με τα δικαστήρια. Τα χρήματα για την ομάδα στάλθηκαν είτε απευθείας είτε μέσω τραπεζών στην Τουρκία, όπου αποσύρθηκαν και μεταφέρθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα στους μαχητές, ανέφεραν οι The Times.

Η Τουρκία κατηγορείται εδώ και χρόνια για να κλείσει τα μάτια στους τζιχαντιστές που διασχίζουν τα νότια σύνορά της στη Συρία για να ενταχθούν σε ομάδες όπως η Nusra και ακόμη και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η Nusra, γνωστή τώρα ως Tahrir al-Sham (HTS), ισχυρίζεται ότι έχει διακόψει όλους τους προηγούμενους δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Η ομάδα, με επικεφαλής τον Abu Mohammad al-Jolani, ελέγχει επί του παρόντος μεγάλα τμήματα της βορειοδυτικής επαρχίας Idlib της Συρίας, που συνορεύει με την Τουρκία, όπου έχει επιβάλει έναν αυστηρό κανόνα βάσει της ερμηνείας της για τη Σαρία. Η ισλαμική ομάδα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ahvalnews.com tourkikanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ