Έλεγξαν τον υπολογιστή του Λιγνάδη ένα μήνα μετά αφού είχε διαγραψει τα πάντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άπειρο χρόνο άφησαν στον Λιγνάδη να εξαφανίσει απο τον υπολογιστή του τυχόν επικίνδυνο για εκείνον υλικό και στοιχεία για τις υποθέσεις που τον αφορούν.

Εντελως προκλητικά, ενώ οι φήμες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ακούγονταν τόσο καιρό πριν,  χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα, για να παρέμβουν οι αρχές και να τον ελέγξουν.

Οι χειρισμοί σειράς θεσμικών παραγόντων στην υπόθεση Λιγνάδη, όχι μόνο προκαλούν προβληματισμό, αλλά εγείρουν και σοβαρά ερωτήματα. Το γεγονός, ότι ο ηθοποιός είχε προλάβει να «καθαρίσει» όλα τα αρχεία από τον υπολογιστή του, λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΛΑΣ, την ώρα που όλη η Ελλάδα βοούσε για την εν λόγω υπόθεση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στις 2 Φεβρουαρίου, έκανε «format» και διαγράφηκε όλο το περιεχόμενο του λάπτοπ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στις 3 Μαρτίου 2021. Ο τρόπος που διεξήχθησαν οι έρευνες και ο χρόνος που δόθηκε στον ηθοποιό προκειμένου να «ξεφορτωθεί» υλικό το οποίο προφανώς θεωρούσε «επικίνδυνο», προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.

Για ποιο λόγο, ενώ οι φήμες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ακούγονταν τόσο καιρό πριν η ΕΛ.ΑΣ., χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα, για να παρέμβει και να τον ελέγξει;

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, προκαλεί το γεγονός ότι από την επίσημη πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές όπως το Facebook κ.τ.λ., που θα μπορούσαν να παρέχουν στοιχεία από την στιγμή, που κάθε αρχείο έχει σβηστεί από το κινητό και τον υπολογιστή του.

Με πληροφορίες απο το rosa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ