Το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»
ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Με αφορμή το άνοιγμα και πάλι των οδοφραγμάτων στις 4.6.2021, μετά που έκλεισαν λόγω πανδημίας του κορωναϊού, η Αδούλωτη Κερύνεια επαναδιατυπώνει την έντονη διαφωνία της με αυτή την εξέλιξη.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων αποτελούσε εξ υπαρχής, από τον Απρίλιο του 2003 που έγινε, μέγα Διπλωματικό-Πολιτικό λάθος. Αν τότε επρόκειτο απλά για Πολιτικό λάθος, σήμερα αποτελεί συνειδητή εγκληματική πράξη που οδηγεί στη νομιμοποίηση του εγκλήματος πολέμου που διαπράχθηκε σε βάρος της χώρας και του Λαού μας, το 1974. Συναίνεσαν τότε, Κυβέρνηση και Κόμματα, στην εφαρμογή ακόμη μιας πτυχής του Βρετανο – Τουρκικού σχεδιασμού διχοτόμησης της Κύπρου. Αποτελούσε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ουσιαστικό μέρος της συνωμοσίας, ως απαραίτητη συνέχεια του ΑΤΤΙΛΑ, και συμπλήρωμα των Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ. Με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων επιδιώχθηκε και δυστυχώς πάει να καταλήξει τετελεσμένο και δύσκολα αναστρέψιμο γεγονός, η σταδιακή αποδοχή, και σταδιακή αναγνώριση των αποτελεσμάτων της εισβολής. Στόχευε στην αποδοχή της ύπαρξης του ξεχωριστού παράνομου Καθεστώτος, ανοίγοντας του το δρόμο προς επίσημη αναγνώρισή. «Στήνεται» στα κατεχόμενα εδάφη μας «Κράτος» σε αντίθεση με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550 τα οποία ζητούν την ανάκλησή του.
Προειδοποιήσαμε από τότε ότι, το άνοιγμα των Οδοφραγμάτων στόχευε να εξασφαλισθούν στο παράνομο καθεστώς, πρώτα από εμάς, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Κυπριακό Λαό και στη συνέχεια από τις ξένες Κυβερνήσεις, τα ακόλουθα:
• πολιτική αποδοχή και αναγνώριση. Συνέπεια τούτου είναι και η αποδοχή, ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ έστω, του παράνομου καθεστώτος από τρίτες χώρες.
• αναγνώριση των παράνομων θεσμών εξουσίας στα κατεχόμενα εδάφη μας. Το ότι γίνεται λόγος για «ψευδο…..οτιδήποτε» αποτελεί συγκάλυψη της αποδοχής. Σίγουρα από τους ξένους το παράνομο καθεστώς δεν αποκαλείται «ψευδοκράτος» αλλά μόνο από τους δικούς μας, για σκοπούς δικής μας εξαπάτησης. Οι παράνομοι αξιωματούχοι του, είμαστε βέβαιοι ότι γίνονται απευθείας αποδεκτοί στις τρίτες χώρες με τους παράνομους τίτλους τους.
• οικονομική ενίσχυση. Αυτό γίνεται με τις εμπορικές και άλλες συναλλαγές που επιτράπηκαν μέσω του Κανονισμού για την «Πράσινη Γραμμή». Αυτή η χαλάρωση οδήγησε και σε απευθείας συναλλαγές των τρίτων χωρών με τα κατεχόμενα, παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν εγκρίθηκε το απευθείας εμπόριο.
Όλα τα πιο πάνω, παράλληλα με την εφαρμογή Μέτρων τάχατες Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οδηγούν τον Βρετανο-Τουρκικό σχεδιασμό για διχοτόμηση της Κύπρου, σε τελική φάση υλοποίησης, με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο.
Βασικοί υπόλογοι από κάθε άποψη, είναι κατά κύριο λόγο, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διζωνικές Κομματικές Ηγεσίες του τόπου, το μέρος του Κυπριακού Λαού ο οποίος έχει μετατρέψει αφελώς τα κατεχόμενα μέρη μας σε τουριστικό προορισμό, μέσω των Οδοφραγμάτων και τους οποίους είδαμε προχθές να πανηγυρίζουν για το άνοιγμα στη νεκρή ζώνη. Βέβαια από όλους αυτούς εξαιρούνται οι συγγενείς των εγκλωβισμένων μας. Υπόλογος σίγουρα είναι και η υπόλοιπη σιωπηλή πλειοψηφία του Λαού μας η οποία επιτρέπει να συνεχίζεται αδιαμαρτύρητα, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Η διαχείριση που κάνουν στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνησή του και οι Ηγεσίες των Διζωνικών Κομμάτων, οδηγούν συνειδητά στη διαμόρφωση και του τελικού σχεδίου λύσης ΔΔΟ, ενός νέου σχεδίου, παραλλαγής του ΑΝΝΑΝ, το οποίο θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ, με πολλούς όμως πραγματικούς αυτή τη φορά κινδύνους που θα παραμονεύουν.
Έχουμε ακόμη χρόνο και μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη, φτάνει προτού ολοκληρωθεί νέο σχέδιο ΔΔΟ και κατατεθεί για έγκριση σε Δημοψήφισμα, να γίνουν τα ακόλουθα:
• να τερματιστεί η ακολουθούμενη πορεία,
• να καταγγελθεί η Τουρκική αδιαλλαξία και συνεχιζόμενη επιθετικότητα
• να καταγγελθεί η Διεθνής Διπλωματική κάλυψη που προσφέρεται στην Τουρκία για τις σοβαρές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που έκαμε στην Κύπρο και,
• να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση, ως θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να αντιμετωπισθεί σε καθαρά αντικατοχική βάση, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
Καλούμε όλους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους προτού χρειασθεί να κλάψουμε επί ερειπίων.
ΠΗΓΗ: www.adoulotikerinia.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ