Απεργία σήμερα συγκοινωνίες: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ΜΜΜ (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργία σήμερα συγκοινωνίες: Πως κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

 

Δεμένα τα χειρόφρενα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα είναι σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στη γενική 24ωρη απεργία.


Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, τρόλεϊ, προστιακός και ΟΣΕ. Εξαίρεση τα λεωφορεία, που κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βραδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

leoforeio2

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες, παρότι κρίθηκε παράνομη η κινητοποίησή τους. «Οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

pemen

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, ενώ τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό. Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Τροποποιήσεις πτήσεων λόγω απεργιακής κινητοποίησης

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από 11:30 έως 15:30 τοπική ώρα, της Πέμπτης 10ης Ιουνίου 2021, η Olympic Air ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένη να προβεί σε τροποποιήσεις των παρακάτω 15 πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της, στις 10 Ιουνίου 2021, ως ακολούθως:

map

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ