Ο συνδικαλιστής της Βουλής που παίνευε την κυβέρνηση για τα εμβόλια, που είναι σήμερα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣ, Αναρωτιόμαστε που χάθηκε ο αρχισυνδικαλιστής της Βουλής ο οποίος υμνούσε την κυβέρνηση για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και ενθουσίασε τον Σκάι.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για το αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αποτελεί συνδυασμένη και πολυμέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους, στο ωράριο, στις αμοιβές, στα δικαιώματα, στη συλλογική διαπραγμάτευση και στη συνδικαλιστική τους έκφραση και δράση.

·         Καταργεί το οκτάωρο, καθώς με τις ατομικές συμβάσεις που θεσπίζει επιβάλλει τη δεκάωρη εργασία χωρίς πρόσθετες αποδοχές, αλλά με “πληρωμή” σε ρεπό, διπλασιάζει τις φθηνές υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.

·         Συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

·         Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην ουσία καταργεί το δικαίωμα της απεργίας. Στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την διευκόλυνση απόλυσης των συνδικαλιστών και τη θέσπιση «αστικής ευθύνης» των σωματείων και των συνδικαλιστών.

Καλούμε το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς έχουμε να κάνουμε με αλλαγές ιστορικών διαστάσεων, να σταματήσει να είναι χειροκροτητής της Κυβέρνησης και να καλέσει τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Εμείς καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στη Βουλή να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 10 Ιουνίου και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

9.6.2021

Ε.Δ.Ε.Β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ