Επιλεκτική αποπομπή δημοσιογράφου απο κάλυψη δίκης δημοσίου συμφέροντος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης, της εφημερίδας ντοκουμέντο, αποβλήθηκε σκανδαλωδώς από σημαντική Δίκη που μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο λαθρεμπόριο χρυσού το οποίο έφευγε νύχτα στην Τουρκία. Δηλαδή δεν μιλάμε μόνο για μια δική δημοσίου συμφέροντος, αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος. Τι καταγγέλλει ο ίδιος:

Δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό μου από την κάλυψη δικής στο Εφετείο με πρόσχημα τον κορονοιο και η #ΕΣΗΕΑ δεν έχει λάβει κάποια θέση. Μάλλον οι συνάδελφοι εκεί το θεωρούν θεμιτό να αποκλείεται δημοσιογράφος απο την δημοσιογράφικη κάλυψη σοβαρης ποινικής υπόθεσης..

Ο χρήστης Twitter Αντώνης Ρηγόπουλος συμπληρώνει εστιάζοντας στο θέμα της συσκότισης της δίκης, γεγονός ανεπίτρεπτο, αλλά και στην αφωνία της ΕΣΗΕΑ:

Με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν έχουμε δώσει την απαραίτητη σημασία σε αυτό που συνέβη στον συναδελφο @ETriantis . Με όχημα τον κορονοιο τον έδιωξαν από σημαντική ποινική δίκη παραβιάζοντας τη βασική αρχή της δημοσιότητας της διαδικασίας. Δίκες στο σκοτάδι λοιπόν. What’s next?

Και έτερος χρήστης δίνει ολόκληρη την εικόνα:

Και όχι μόνο. Να γίνει σαφές ότι έγινε επιλεκτική αποπομπή.
Εντός της αίθουσας ήταν τουλάχιστον 30 άτομα μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 5 δικηγόροι που συμπαραστέκονται στους κατηγορουμένους και δεν έχουν θεσμική ιδιότητα στη δίκη.
Επιλεκτική αποπομπή λοιπόν του δημοσιογράφου.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μιλάμε για μία ξεκάθαρη, επιλεκτική αποπομπή δημοσιογράφου προκειμένου μία σημαντική δίκη να μείνει στο σκοτάδι. Γιατί;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ