Δύο Έλληνες συγγραφείς της Κύπρου απευθύνονται στους κ. κ. Σχοινά και Χρηστίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά και Πρέσβη Μιχάλη Χριστίδη.

Δύο Έλληνες συγγραφείς της Κύπρου απευθύνονται στους κ. κ. Σχοινά και Χρηστίδη.

Κύριε Σχοινά νομίζω ότι έχετε κάποια προσωπική σοβαρότητα και πολιτικήφερεγγυότητα μέχρι σήμερα …. Έαν κάνετε το ατόπημα να συμμετάσχετε σε τουρκικό συνέδριο παρωδία και γκαιμπελικής προπαγάνδας, να είστε βέβαιος ότι θα χάσετε την εκτίμηση των Ελλήνων Κυπρίων και κατά προέκταση όλου του Ελληνισμού Αν εξαιρέσουμε ότι ο επίσημος προσκεκλημένος των Τούρκων ο υπέρμαχος της διχοτόμησης της Κύπρου Τατάρ είναι το φερέφωνο του νεοσουλτάνου Ερντογάν αγά(επίδοξου ολετήρα Ελλάδας και Κύπρου) και παράνομος Πρόεδρος του ΤΚ Ταταρικού καθεστώτος προσθέτω επίσης ότι μέχρι προ τίνος ήταν υπόδικος και φυγόδικος για τρομερά σκάνδαλα στην Αγγλία … Αυτόν θα πάτε να ακούσετε;;; Αυτούς τους φίλους θα έχετε πλέον ;;; Μα τέλος πάντων ερωτώ για εσάς τους αξιωματούχους της ΕΕ, αφελείς είστε ή υποτελείς της Τουρκίας, που με …σχοινιά σας έχει δέσει και σας ρυμουλκεί όπου θέλει …. ; Προσέξτε διότι κάποια στιγμή στα βράχια θα σας ρίξει και LATEST UNGUI S IN HERBA…. ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ …., ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ … ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ …

ΙΔΕΤΕ GOGLE. ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ …

Εν θυμώ και πικρία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ

Συμφωνώ με όσα με ειλικρίνεια και πόνο έγραψε ο αγαπητός συμπατριώτης μας Αντώνης Αντωνάς και συμπληρώνω.  Όσοι είναι Έλληνες στη ψυχή και στο μητρώο οφείλουν να ακολουθήσουν τους Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και να δηλώσουν απόσυρση της συμμετοχής τους στο φόρουμ αυτό τόσο γιατί το επιβάλει το διεθνές δίκαιο, το ανθρωπιστικό δίκαιο, οι ψυχές των χιλιάδων δολοφονηθέντων συμπατριωτών μας ελλαδιτώνκαι κυπρίων κατά τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές του 1974 και η τουρκική κατοχή που συνεχίζεται στη μισή μας πατρίδα Κύπρο, όσο και τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένες οι παράγραφοι  του 550/84  που τονίζουν ενδεικτικά :

3. “(The Security Council) reiterates  the call upon all States not to recognisethe purported state of the “Turkish Republic of Northern Cyprus”  set up bysecessionist acts and calls upon them not to facilitate or in any way assist the aforementioned entity.

4. Calls upon all States to respect the sovereignty , independence, territorialintegrity , unity and non-alignment of the Republic of Cyprus…”

Ευελπιστούμε να πρυτανεύει ο σεβασμός στην νομιμότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Κύπρος μας βρίσκεται εδώ και 47 χρόνια υπό τουρκική εισβολή και κατοχή και η επόμενη μαύρη επέτειος είναι κοντά, 20 Ιουλίου 2021.

http://www.bsec-organization.org/UploadedDocuments/BSEC%20PERMIS%20SG%20AMB.%20CHRISTIDES%20-%20%20SHORT%20BIO.pdf

https://tr.linkedin.com/in/michael-b-christides-22a6054b

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

Λονδίνο 11.6.2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ