Οι κυρώσεις Μπάιντεν θα πιάσουν και τους Σκοπιανούς που παραβιάζουν τη συμφωνία; Με θράσος οι Σκοπιανοί δηλώνουν οτι δεν ειναι υποχρεωμένοι να προασρμοσουν το ονομα της εθνικής τους ομάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο δούλεμα απο τους Σκοπιανούς που δηλώνουν οτι δεν ειναι υποχρεωμένοι απο τη συμφωνία των Πρεσπών να προσαρμόσουν το νεο ονομα της χώρας τους στην εθνική ποδοσφαιρική τους ομάδα.

Και όλα αυτά τα δήλωσε με πλήρη επισημότητα ο υπουργός Εξωτερικών τους, ο Μπουγιάρ Οσμάνι που ισχυρίστηκε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς όπως είπε, αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος:

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ