Επική γκάφα στο Ηρώδειο από την Κ. Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καημό, μεγάλο καημό φαίνεται πως έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου να ακούσει λίγο χειροκρότημα μήπως και πιστέψεικάπως ότι υπάρχουν δείγματα -υποτυπώδους έστω- αναγνώρισής της από τον κόσμο.

Μέχρι πρόσφατα, οι συνεργάτες της κυρίας Σακελλαροπούλου πίστευαν ότι η έλλειψη ανταπόκρισης από τον απλό λαό οφειλόταν στις συνθήκες της πανδημίας. Η πλάνη τους, όπως και η ελπίδα (που πεθαίνει τελευταία) ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, διαψεύδονται όμως τις τελευταίες εβδομάδες. Ηκυρία Πρόεδρος ξεμυτίζει μεν από το μέγαρο της Ηρώδου Αττικού (όπου άλλωστε κατοικεί μετά του συντρόφου της), αλλά, όπου κι αν παραστεί, είναι απλά σαν να μην υπάρχει.

Γι’ αυτό λοιπόν φαίνεται ότι η κυρία Σακελλαροπούλου, το βράδυ της Δευτέρας στο Ηρώδειο, παρασύρθηκε και νόμιζε ότι τα χειροκροτήματα που ακούστηκαν κατά την είσοδό της ήταν για την ίδια, ενώ στην πραγματικότητα ήταν για τον μαέστρο Ζούμπιν Μέτα!

305BD174 442A 4F66 88AE CA2A03ACBCF4

Το περιστατικό συνέβη ως εξής. Ο διάσημος μαέστρος, επειδή αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, βγήκε από τα καμαρίνια πάνω σε καροτσάκι. Αναγκαστικά, το καροτσάκι έπρεπε να περάσει ακριβώς μπροστά από τις πρώτες σειρές των θεατών, ώστε στη συνέχεια ο Μέτα ν’ ανέβει στη σκηνήκαι ν’ αρχίσει τη συναυλία του. Ο Μέτα αναγνώρισε, στην πρώτη σειρά των θεατών, τη βασιλομήτορα της Ισπανίας, Σοφία, η οποία καθόταν δίπλα στον αδελφό της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Άννα-Μαρία. Προς ανταπόκριση στο χαιρετισμό του μαέστρου, η Σοφία άρχισε να τον χειροκροτεί, οπότε το ίδιο έπραξαν και οι παρακαθήμενοί της και, σιγά-σιγά, όλο το θέατρο.

Πέντε δευτερόλεπτα μετά (και πριν κοπάσει το χειροκρότημα για τον Μέτα), εισερχόταν στο Ηρώδειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενη από το σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη (ή «βασιλιάς Παύλος» όπως ψιθυρίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο), την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και την επιστήθια συνεργάτιδα της τελευταίας, δημοσιογράφο Αν. Παναγιωταρέα. Οπότε η κυρία Σακελλαροπούλου (όπως θα ήταν φυσικό για όλους τους προκατόχους της και ίσως για τους διαδόχους της) νόμισε ότι το χειροκρότημα ήταν για την ίδια!

Κοντοστάθηκε και έλαμψε προς στιγμήν. Όμως, πολύ σύντομα, το πρόσωπό της σκοτείνιασε και πάλι μόλις αντιλήφθηκε ότι το κοινό χαιρετούσε θερμά τον μαέστρο και όχι την Αρχηγό του Κράτους.

Δηλαδή συνέβη κάτι, όπως στο παλιό τραγούδι του Κατσιμίχα. Ο φέρελπις νέος αγωνιά για το ενδιαφέρον της όμορφης κοπέλας που το βλέμμα της «απάνω μου σταμάτησε σαν κάτι να ζητούσε. Ταράχτηκα και σκέφτηκα, Θεέ μου, εμένανε κοιτάει όμως εκείνη κοίταγε να βρει τον σερβιτόρο».

Ίσως η κυρία Πρόεδρος τα καταφέρει καλύτερα στην επόμενη εκδήλωση στο Ηρώδειο με τη συναυλία του “Anouar Brahem Quartet”, στο πλαίσιο του κύκλου τζαζ, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Τυνήσιος Anouar Brahem έχει φανατικούς θαυμαστές, ειδικά στο γαλλόφωνο κοινό, και ενδεχομένως το χειροκρότημα να είναι πολύ έντονο.

newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ