Ήττα του Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αντίπαλο το Νόβακ Τζόκοβιτς πήγε στον τελικό του Grand Slam Γαλλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίο έχασε με 3-2 σετ από το Νόλε. Δε μπόρεσε να πάρει τη νίκη ο Έλληνας τενίστας κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, σε έναν αγώνα που διήρκησε 4 ώρες.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά, αφού  πήρε τα πρώτα δύο σετ (6-7, 2-6) και βρισκόταν κυριολεκτικά μια ανάσα από το πολυπόθητο τρόπαιο. Όμως ο Τζόκοβιτς έκανε την απόλυτη ανατροπή και κέρδισε στα 34 του χρόνια τον 84ο τίτλο του. Τα επόμενα δύο σετ ήρθαν σχετικά εύκολα για το Σέρβο τενίστα, αφού επικράτησε με 6-3 και 6-2. Στο τελευταίο σετ ωστόσο, στο οποίο θα κρινόταν η νίκη, οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα για όλα και ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 6-4.

Με αυτή τη νίκη στο Roland Garros, ο Τζόκοβιτς έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει από 2 τίτλους στα 4 τουρνουά Grand Slam (Roland Garros, Wimbledon, Αυστραλιανό Όπεν και Όπεν ΗΠΑ). Μάλιστα στην απονομή του κυπέλλου, ο Τζόκοβιτς εκθείασε τον αντίπαλο του Τσιτσιπά λέγοντας πως έχει ακόμα πολλά Grand Slams να κατακτήσει.

Εκτός της ήττας στον τελικό, η πρόκριση του Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros ήταν μια τεράστια νίκη από μόνη της. Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που συμμετείχε σε τελικό Grand Slam, σημειώνοντας προσωπικό αλλά και συνολικό ρεκόρ με αυτή την πρόκριση.

Η πορεία του επί γαλλικού εδάφους ήταν εντυπωσιακή, αφού στα προημιτελικά κατάφερε να ξορκίσει τον κακό του «δαίμονα» Μεντβέντεφ κερδίζοντας με 3-0 σετ, ενώ στα ημιτελικά πέρασε με 3-2 σετ από το τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ATP βρίσκεται ο Τσιτσιπάς μετά το Roland Garros, με Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Ναδάλ να βρίσκονται στις θέσεις 1,2 και 3 αντίστοιχα.

Ο Τσιτσιπάς ακύρωσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Χάλε στη Γερμανία, με πιθανά επόμενα τουρνουά αυτά της Μαγιόρκας ή του Eastbourne International στο Λονδίνο. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση ο Στεφ να διαγωνιστεί κατευθείαν στο Wimbledon στα τέλη του μήνα και στο στοίχημα της bwin υπάρχουν όλες οι αποδόσεις για τα πρωταθλήματα τένις. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα επίσημα για τη συμμετοχή του Τσιτσιπά σε επόμενες διοργανώσεις, όμως τα παραπάνω 2 τουρνουά μεσολαβούν μεταξύ  Roland Garros και Wimbledon.

Τι πρέπει να βελτιώσει ο Τσιτσιπάς για να μπορέσει να νικήσει σε τελικό Grand Slam; Κρίνοντας από τον αγώνα απέναντι στο Τζόκοβιτς, ο Στέφανος πρέπει να κάνει καλύτερη κατανομή των δυνάμεων του, να βελτιώσει τα ανεβάσματα του στο φιλέ και να δίνει ιδιαίτερη σημασία σε υψηλού ρίσκου χτυπήματα, τα οποία μπορεί να αποβούν κρίσιμα.

Και όπως είπε και ο ίδιος ο Τσιτσιπάς, μετά από αυτό τον τελικό έμαθε «πως ό,τι και να γίνει, πρέπει να πάρεις τρία σετ και όχι δύο για να κερδίσεις. Τα δύο σετ δεν σημαίνουν τίποτα ουσιαστικά. Είσαι ακόμα ένα σετ μακριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ