Επέλαση του τουρκικού στρατού στην πρώτη γραμμή του στρατού της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με Ρωσικό δημοσίευμα η Άγκυρα παραβίασε τις συμφωνίες με τη Ρωσία και προκάλεσε πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις καθώς και με βολές του πυροβολικού στις δυνάμεις του συριακού στρατού.

Ολόκληρη η πρώτη γραμμή στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ χτυπήθηκε και, σύμφωνα με την Τουρκία, οι απεργίες αποτελούν απάντηση στο βομβαρδισμό ενός τουρκικού στρατιωτικού σταθμού, αν και ο τουρκικός στρατός δεν έχει αναφέρει κανένα γεγονός.

Σύμφωνα με στοιχεία  των συριακών στρατιωτικών πηγών, το τουρκικό πυροβολικό, με την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, προέβη σε σφοδρές επιθέσεις εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε μια τεράστια περιοχή του μετώπου από το Χαν Σεϊχούν έως το Σερακίμπ.

Όπως αναφέρει  το Aviapro, είναι γνωστό ότι πολλές θέσεις του συριακού στρατού υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο, ο συριακός στρατός δεν κλιμακώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός επιτίθεται στις οχυρώσεις που δημιουργήθηκαν από τον τουρκικό στρατό, ωστόσο, μόνο όταν καταλαμβάνονται από τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Είναι πιθανό οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων να είναι μια απάντηση στον βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας μαχητικών θέσεων από την αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και εάν η Άγκυρα συνεχίσει να κλιμακώνει την κατάσταση, είναι προφανές ότι η Μόσχα θα χρειαστεί και πάλι να παρέμβει στη σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτή θα γίνει με επίθεση σε θέσεις που ελέγχονται από παράνομες ένοπλες ομάδες.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ