Δραματικές εξελίξεις: Καταφύγιο στις ΗΠΑ ζήτησε τον Φεβρουάριο υφυπουργός Ασφάλειας της Κίνας – Εικάζεται οτι είχε πληροφορίες για τον Κορωνοιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνα με τα ξένα μεσα ενημέρωσης ο Κινέζος αξιωματούχος διέφυγε απο την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ και ζήτησε καταφύγιο στις ΗΠΑ και εικάζεται πως αποκάλυψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν, αν ο κορωνοϊός «ξέφυγε» από εργαστήριο στην Γιουχαν.

Η Κίνα είχε ανακαλύψει το εμβόλιο έξι μήνες πριν την υπόλοιπη ανθρωπότητα!

Πρόκειται για ένα υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχος, που αυτομόλησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με την κόρη του και μετεφερε  στην κυβέρνηση Μπάιντεν πληροφορίες για διαρροή του κορωνοϊού από επιστημονικό εργαστήριο στην Γιουχαν, γεγονός που έκανε τον Λευκό Οίκο να θέλει να ερευνήσει εκ νέου την προέλευση του Κορωνοϊου.

Ο αξιωματούχος ειναι ο 57χρονος Ντονγκ Τζινγκγουέι, υφυπουργός στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας, το οποίο είναι ταυτόσημο με τις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Ο 57χρονος  είχε τεθεί επικεφαλής αρχικατάσκοπος σε αρκετές υποθέσεις από τον Απρίλιο του 2018 αλλα η είδηση πως ο ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος αυτομόλησε στις ΗΠΑ ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες, μετά από ένα tweet του Χαν Λιαντσάο, πρώην αξιωματούχου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αυτομόλησε στις ΗΠΑ μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.

Σύμφωνα με εκείνο το tweet ο Κινέζος πρώην αξιωματούχος αναφέρει πως ο Τζινγκγουέι αυτομόλησε στις ΗΠΑ, ενώ η περίσταση του συζητήθηκε στη συνάντηση Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων στην Αλάσκα τον Μάρτιο και οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να παραδώσουν τον Κινέζο αρχικατάσκοπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ