Κόντρα Λονδίνου–Μόσχας: Η Ρωσία υποστηρίζει πως βρετανικό πλοίο παραβίασε τα σύνορα της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα υποστηρίζει πως πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον ακόλουθο της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για αμυντικά ζητήματα.

Όμως την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στο twitter πως κανένα πλοίο του βασιλικού ναυτικού δεν δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά. Ακόμη πρόσθεσε πως η διέλευση του πλοίου συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ανοίγοντας τις εργασίες τις 9ης Διάσκεψης Ασφαλείας της Μόσχας, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας τους με την Βορειοατλαντική Συμμαχία.Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποστήριξε πως παρά τα μεμονωμένα θετικά μηνύματα, η γεωπολιτική αναταραχή συνεχίζεται, όπως και «η διάβρωση του διεθνούς δικαίου».

«Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την συνεχή ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Είναι γεγονός ότι η Συμμαχία αρνείται να εξετάσει τις προτάσεις μας που στόχο έχουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποφυγή απρόβλεπτων επικίνδυνων συμβάντων. Ελπίζουμε πως τελικά θα επικρατήσουν η κοινή λογική και η επιθυμία να αναπτύξουμε εποικοδομητικές σχέσεις» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ