Χερι χερι Φωφη Γεννηματα και Γιώργος Πατουλης και στο βάθος το χάος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στον Φαληρικό Όρμο της Αττικής πραγματοποιείται ένα μεγαλόπνοο έργο, που όμως έχει καταντήσει “γεφύρι της Άρτας”, αφού πάμε στα τέσσερα χρόνια για την Α΄ φάση και βλέπουμε…
Αλλά ας πιάσουμε το εν λόγω έργο από την αρχή…
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιείτο συνάντηση για την μεγάλη ανάπλαση στο Δέλτα Φαλήρου! Στις 5:00 μ.μ. ο Πρωθυπουργός της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα συναντιόταν με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐστατο ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, Renzo Piano, η οποία θα του παρουσίαζε το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”! Η συνάντηση θα πραγματοποιείτο στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου – Γυάλινο κτήριο, αίθουσα “Ορέστης”!
Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να ενισχύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Φαλήρου και να δημιουργήσει ένα φυσικό και ποιοτικό πάρκο με λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, εντασσόταν στο πλαίσιο της επιλογής του ιδίου και της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Αθήνας συνολικά!
Στη συνάντηση θα συμμετείχαν επίσης η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Εμπνευστής του έργου ο Νίκος Σηφουνάκης…

Μετά από έναν χρόνο περίπου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης της κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου στις 21 Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωνε ως το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που έχει γίνει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, κατά την παρουσίασή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Επρόκειτο για την έκταση 760 στρεμμάτων από το ΣΕΦ μέχρι το Δέλτα Φαλήρου.
Βάσει της μελέτης του Renzo Piano, προβλεπόταν μεταξύ άλλων, ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων και εγκαταστάσεων, μετασκευή του κλειστού γυμναστηρίου TAE KWON DO σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο, βύθιση της παραλιακής λεωφόρου και αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Μοσχάτου και Καλλιθέας.
Επίσης προβλεπόταν να κατασκευαστούν προβλήτες στη θάλασσα, αναψυκτήρια και εστιατόρια στους χώρους του πάρκου που θα εντάσσονται σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ στο τρίπτυχο φύση, πολιτισμός, αθλητισμός.
Από τα έσοδα που θα προέκυπταν από τις εμπορικές χρήσεις αναμένονταν να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες και οι δαπάνες συντήρησης.
Την εποπτεία του προγράμματος θα είχαν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και η Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που είναι και ο διαχειριστής της έκτασης για λογαριασμό του Δημοσίου.
Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού θα χρηματοδοτείτο από το ΕΣΠΑ και θα στοίχιζε 250 εκ. ευρώ!
Βέβαια να σημειωθεί, ότι με ενέργειες του κ. Σηφουνάκη πραγματοποιήθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης!

Ο Γιάννης Σγουρός καταγγέλλει πως η “Αθηναϊκή Ριβιέρα” έγινε “γεφύρι της Άρτας”…

Ωστόσο, αποδείχτηκε πως ήταν “άνθρακες ο θησαυρός” αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου ανάπλασης της Αττικής!
Και δείτε το γιατί! Αφού στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 από την γραμματεία της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” του κ. Γιάννη Σγουρού έβγαινε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα:
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος και εκτόξευση του κόστους του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου:
– Ταλαιπωρία χωρίς τέλος και εκτόξευση του κόστους του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου!
– Να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο με τη μικρότερη επιβάρυνση για τους πολίτες ζητά ο Γ. Σγουρός!
– Ο κ. Πατούλης ένα χρόνο παρακολουθεί….
Έχουν περάσει 3 ½ περίπου χρόνια από τότε που, η τέως Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε (σ.σ. 2017) την σύμβαση κατασκευής του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, Α’ φάση, (σ.σ. με χρήματα του αποθεματικού του Γιάννη Σγουρού από ιδίους πόρους κι όχι από το ΕΣΠΑ, με εντολή της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ).
Ένα έργο που διαφημίστηκε ως η κατασκευή της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις θετικές επιπτώσεις του σε όλη την Αττική και τους κατοίκους της.
Ένα έργο 150 εκ. ευρώ προϋπολογισμού, που ιστορικά είχε ξεκινήσει να συζητιέται στην Περιφέρεια Αττικής από το 2011, όταν και ρητά αποκλείστηκε η κατασκευή του από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας και αυτό όχι γιατί δεν αντιλαμβανόμασταν την σκοπιμότητα του έργου, αλλά λόγω του μεγέθους του, καθώς ένα τέτοιο φαραωνικό έργο θα απομυζούσε τους πόρους της Περιφέρειας σε βάρος όλων των υπολοίπων έργων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας (σ.σ. όπως βέβαια και έγινε).
Επιλέχθηκε συνεπώς το έργο να προταθεί στο ΕΣΠΑ, χωρίς επιτυχία όμως, διότι το αίτημα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο επανήλθε όταν άλλαξε η Διοίκηση το 2015, τότε που επιλέχθηκε η αρχή του “φαίνεσθαι” να έχει μεγαλύτερη αξία από του “είναι”. Τότε λοιπόν άρχισε να διαφημίζεται η “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, που θα κατασκευαζόταν σε 2 χρόνια (σ.σ. και ακόμη δεν έχει τελειώσει η Α΄ φάση κατασκευής).
Τι έχουμε σήμερα μετά από 3 ½ χρόνια;
▪ Το κόστος του από τα 73 εκ. € (αρχική σύμβαση) έχει ξεπεράσει τα 105 εκ. € μετά τη σύναψη τριών συμπληρωματικών συμβάσεων που αύξησαν το κόστος κατά 50% (και όλα αυτά τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους)!
Αναλυτικά: ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 150 εκ. ευρώ, η σύμβαση 73.045.305,24 ευρώ!
1η συμπληρωματική σύμβαση 6.313.080,41,
2η συμπληρωματική σύμβαση 22.580.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο με την αρχική σύμβαση 109.564.385,41 ευρώ συν απολογιστικά γύρω στα 10 εκ. ευρώ.
Αρχική προθεσμία από 15/5/2017 για 21 μήνες δηλ. 15/2/2019 όπου θα τελείωνε!
▪ Το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά 75% με προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.
▪ Τα εργοτάξια τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούν και οι πολίτες ταλαιπωρούνται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση χωρίς παράλληλα να υπάρχει πρόσβαση και οπτική θέα στη θάλασσα από την πλευρά του Μοσχάτου.
Όλα αυτά και ενώ βρισκόμαστε μόνο στην Α΄ φάση του έργου, χωρίς να υπάρχουν προβλέψεις από που θα χρηματοδοτηθεί η Β΄ φάση του έργου, πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και πότε θα αποδοθεί το σύνολο του έργου στους πολίτες.
Παράλληλα η διοίκηση του κ. Πατούλη παρακολουθεί “αδιάφορη” τις εξελίξεις και σηκώνει τους ώμους της θεωρώντας ότι, οι αρχικές καταστροφικές επιλογές της κ. Δούρου, δημιουργούν άλλοθι για την μετέπειτα διαχείριση.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι:
«Σήμερα η Ριβιέρα έχει καταντήσει ένα βαρέλι χωρίς πάτο, όπου έχουμε ρίξει πάνω από 100 εκ ευρώ και δεν έχουμε φθάσει ούτε στο μισό του συνολικού έργου. Η περίοδος του άκρατου λαϊκισμού, των έργων χωρίς αντίκρισμα, έχει περάσει. Η ορθολογιστική κατανομή πόρων ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα πρέπει να είναι η βασική αρχή που διέπει την κάθε Διοίκηση. Κοινώς τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής να πιάνουν τόπο. Πρακτική που εμείς υπηρετήσαμε με μεγάλη ευλάβεια. Σήμερα διαπιστώνουμε μια αδράνεια και αδυναμία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Με αυτές τις συμπεριφορές και ταχύτητες δράσης, σε συνδυασμό και με τις υπερδεσμεύσεις πόρων για έργα χωρίς χρήματα, θα χαθούν δυστυχώς και άλλα χρόνια και η Περιφέρεια Αττικής η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, των 5 εκ πολιτών, θα χάσει την μεγάλη ευκαιρία της ανάπτυξης»!
Και συμπλήρωσε:
«Είναι άμεση και επείγουσα ανάγκη αφενός μεν το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αφετέρου να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης που θα πάψουν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους πολίτες»!

Φιγούρα, ρεβεράντζα, φρου – φρου και αρώματα…

Έτσι στα ξαφνικά, που λέγει και το λαϊκό άσμα, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 παρακολουθήσαμε την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να επισκέπτονται το εργοτάξιο του Παραλιακού Μετώπου στο Φάληρο! Μαζί τους οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος και του Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου!
Μετά το πέρας της επίσκεψης και της ξενάγησης των υψηλών προσώπων και αφού αρχικά ο αρμόδιος του έργου στην ενημέρωσή του, τους υπέδειξε ότι το έργο ήταν από την τελείως αντίθετη πλευρά που κοιτούσαν η κ. Γεννηματά και ο κ. Πατούλης, η κ. Φώφη Γεννηματά δήλωσε:
«Αυτό το έργο στο Φαληρικό Όρμο είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο το λεκανοπέδιο! Η παράταξή μας, το εμπνεύστηκε, το ξεκίνησε και γι΄ αυτό το παρακολουθούμε συνεχώς!
Ζητήσαμε την άμεση δημοπράτηση της Β΄ φάσης και σήμερα ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Αύγουστο!
Χαιρόμαστε, που έστω και με καθυστέρηση δυο (2) ετών, η πίεσή μας και μάλιστα μετά και την ερώτηση που έκανα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό (;;;), πιάνει τόπο!
Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη, γιατί θέλουμε να δούμε την ελεύθερη πρόσβαση πια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το μεγάλο έργο, αλλά και το ουσιαστικό ρόλο των Δημάρχων σε συνεργασία με την Περιφέρεια»!

Ερωτάσθε κ. Φώφη Γεννηματά…

Από το σημείο αυτό ξεκινούν τα ερωτήματά μας σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω!
Η κ. Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017!
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει επισκεφτεί ξανά τον Φαληρικό Όρμο! Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε, αν η προχθεσινή της επίσκεψη ήταν η πρώτη, γιατί καθυστέρησε τόσο; Γιατί το όψιμο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε με τόση καθυστέρηση και από πού προκλήθηκε; Μήπως ξεκίνησε ήδη προεκλογική κομματική εκστρατεία (στο ΚΙΝΑΛ);
Επί έξη (6) χρόνια ως Πρόεδρος γιατί δεν εκδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον, παρά το εκδήλωσε αυτήν την χρονική στιγμή;
Γιατί δεν έκανε καμιά αναφορά στον πρώην Περιφερειάρχη και σημερινό επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” Γιάννη Σγουρό, ο οποίος καταγγέλλει συνεχώς και την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό την κ. Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και την σημερινή υπό τον κ. Γιώργο Πατούλη και για την εκτόξευση του κόστους του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου!
Πού ήταν οι ευαισθησίες της κ. Γεννηματά στο περιεχόμενο των καταγγελιών του Γιάννη Σγουρού και όπως αυτές διατυπώθηκαν στο ΔΤ της 20ης Σεπτεμβρίου 2020;
Κάλεσε τον κ. Σγουρό για ενημέρωση, ως όφειλε και όπως θα όφειλαν οι ενοχλημένες ευαισθησίες της;
Κάλεσε τον πρώην Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη για να την ενημερώσει;
Γιατί αρκέστηκε μόνο στην ενημέρωση από τον κ. Πατούλη, εμπαίζοντας τους Δημάρχους της Καλλιθέας και του Μοσχάτου με κομπλιμέντα και ευχολόγια;

Τώρα τα δικά μας συμπεράσματα, οι δικές μας εκτιμήσεις…

Δικαιολογημένα ανησυχεί η κ. Φώφη Γεννηματά και δικαιολογημένα ξεκίνησε επικοινωνιακό παιχνίδι με τους πολίτες – ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών!
Τώρα θα μου πείτε, γιατί χέρι – χέρι με τον κ. Γιώργο Πατούλη;
Μα γιατί ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν απολαμβάνει πια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την στήριξη του οποίου εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Αττικής!
Άλλωστε, έχω γράψει, πως για Περιφερειάρχη Αττικής στις εκλογές του 2023 ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ έχουν καταλήξει στην κατ΄ αρχήν επιλογή του κ. Νίκου Χαρδαλιά!
Έτσι η πολιτική συμμαχία της κ. Φώφης Γεννηματά – που ξαφνικά θυμήθηκε ότι το έργο στον Φαληρικό Όρμο το εμπνεύστηκε και το ξεκίνησε η Παράταξή της – με τον κ. Γιώργο Πατούλη, εξυπηρετεί πολιτικά και τους δυο!
Γιατί όπως σας έχω πει πολλές φορές: “Ο Γιώργος είναι πονηρός”! Παραχωρώντας την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του έργου (που υπολείπεται κατά 15%) στις κυρίες Δούρου και Γεννηματά, ώστε να καρπωθεί εκείνος την Β΄ φάση, δηλαδή την ολοκλήρωση του έργου, που θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο του 2023!
Παρά ταύτα, θα περιμένουμε τον Αύγουστο, για να δούμε πόσο παχιές θα είναι οι μύγες και εάν θα πέσουν μέσα στο νέο χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλαν η κ. Γεννηματά και ο κ. Πατούλης στην υλοποίηση της Αττικής Ριβιέρας! Οψόμεθα!

Υ.Γ.1:
Για την χρηματική εκτόξευση του έργου, αλλά και για την πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών, υπάρχει περίπτωση να γίνει εισαγγελική παρέμβαση;

Υ.Γ.2:
Δεν πρέπει κανείς να αγνοεί, ότι αυτό το μεγαλόπνοο έργο πληρώνεται από τον φορολογούμενο λαό! ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Σοκ Μάζη: Η κρυφή στρατηγική της Τουρκίας με τη “Γαλάζια Πατρίδα” και τι κρύβει ο Γεραπετρίτης!

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιάννης Μάζης, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο Kontra Channel, αναλύει τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα ελληνοτουρκικά ενόψει της κρίσιμης...

Μία ποιητική συλλογή: Η άγνωστη άλλη πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου

Είναι η άλλη, η λογοτεχνική, πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου. Λίγοι ξέρουν, ίσως μόνον εκείνοι που τον έχουν ζήσει από κοντά, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος γράφει...

Παρθενώνας: Εθνική υπερηφάνεια στη Δύση, εθνική ντροπή στην Ανατολή

Εθνική υπερηφάνεια για το ενδιαφέρον, έπειτα από τόσες πολλές χαμένες δεκαετίες, η αποκατάσταση της δυτικής πλευράς (όχι αέτωμα) του Παρθενώνα.Εθνική ντροπή, η μη συνέχιση...

Ο Δούκας και η Αννα

Η ανανεωμένη, εμφανισιακά, Διαμαντοπούλου εξέφρασε κάποιες πολιτικές θέσεις Μία από αυτές, οποία και στηλιτεύτηκε από τον «Δούκα» της Αθήνας, διατυπώθηκε με τον χαρακτηρισμό «γελοίες» τις...

Αίσχος και ντροπή: Η ισοπέδωση της ελληνικής οικογένειας ξεκινά από τη Δευτέρα δημοτικού!

Σοκ και εύλογη οργή προκαλεί στους Έλληνες γονείς το περιεχόμενο του βιβλίου εργασιών Γλώσσας της Β δημοτικού το οποίο προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής...

Έπεσαν οι υπογραφές ΗΠΑ-Ιράν: 60 ημέρες εκεχειρίας με Τραμπ και Αγιατολάχ από πάνω

Τελικά «έπεσαν» οι υπογραφές (ο καθένας στο γραφείο του) μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν επάνω σε ένα κοινό χαρτί αποκαλούμενο Μνημόνιο κατανόησης, προσωρινό διαρκείας 60...

Σωφρονισμός χωρίς μεταμέλεια δεν υφίσταται

Όσο πιο αντικειμενικά και να θέλει ο κάθε πολίτης να κρίνει την Δικαιοσύνη ως προς το κατά πόσον αντικειμενικές είναι οι αποφάσεις της, είναι...

«Μην εμφανιστεί απολογούμενος ο Μητσοτάκης!» – Ο Γιάννης Μάζης προειδοποιεί για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιάννης Μάζης, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο Kontra Channel, αναλύει τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα ελληνοτουρκικά ενόψει της κρίσιμης...

Η ΔΔΟ Μέγας Εθνικός Κίνδυνος

Η ΔΔΟ Μέγας Εθνικός Κίνδυνοςτού Φοίβου Κλόκκαρη *Παρά το γεγονός ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός την 24 Απριλίου 2004, στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν,απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία τη λύση ΔΔΟ,ηκυβέρνησή μας,όπως έπρατταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,συνεχίζει να...

Φράγμα Ποταμού Ενιπέα Σκοπιάς Φαρσάλων Λάρισας: Περισσότερα από 370 εκατομμύρια m3 νερού χαμένα (θα γέμιζε περίπου 3 φορές), τους τελευταίους 29 μήνες 

«“Φράγμα Ποταμού Ενιπέα”, Σκοπιάς, Φαρσάλων, Λάρισας”: Περισσότερα από 370 εκατομμύρια m3 νερού χαμένα (θα γέμιζε περίπου 3 φορές), τους τελευταίους 29 μήνες (01/01/2024-31/05/2026) (~1.830,80 mm βροχής)».Κατά τις βροχοπτώσεις που αφορούσαν το χρονικό διάστημα «01/01/2024 έως 31/05/2026», («1.830,80 mm βροχόπτωσης»), ο «Ποταμός Ενιπέας», “μετέφερε” στην θέση όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί το «Φράγμα Ποταμού Ενιπέα(“Σκοπιάς”) (στην θέση “Παλιοδερλί”)», (η οποία συγκεκριμένη θέση βρίσκεται εντός των...

Στα μέγαρα του πολιτισμού της βαρύτιμης ιστορικής παράδοσης και της αθλητικής έξαρσης

Στα μέγαρα του πολιτισμού της βαρύτιμης ιστορικής παράδοσης και της αθλητικής έξαρσης   Γράφει ο  Πάνος Ν. ΑβραμόπουλοςΜε τη μακριών ιστορική τους παράδοση την επίζηλη γεωγραφική...

Βγήκαμε από την εποπτεία – Βγήκαμε από τον κίνδυνο;

Βγήκαμε από την εποπτεία - Βγήκαμε από τον κίνδυνο;Το χρέος των 353 δισ. δεν ξεχνάει. Η κοιλιά μας όμως πεινάειΓράφει ο Ιάκωβος Ποθητός1. Θυμόμαστε...

Από τη βροχερή άνοιξη στο καλοκαίρι – Μπορεί ο καιρός να εξηγήσει το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα; (Πρώτο μέρος)

Πρώτο Μέρος Οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές δεν αποτελούν αποτέλεσμα ενός μόνο παράγοντα. Η θερμοκρασία, η ξηρασία, η βροχή, ο άνεμος, η κατάσταση της βλάστησης, η...

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Γαστούνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ και στο ελληνικό FBI

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης από τη Γαστούνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (82ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης Η. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974Μέρος...

Σε σένα που είσαι 20, 25, 30

Σε σένα που είσαι 20, 25, 30Γράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΔεν θα σου πω ποιος φταίει. Το ξέρεις ήδη: όλοι και κανείς. Οι παππούδες σου...

Όταν δεν έχεις τίποτα να δώσεις, κατηγορείς για λαϊκισμό όποιον έχει

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επειδή δεν έχουν πλέον τίποτα για τον λαό, κατηγορούν την Αντιπολίτευση για λαϊκισμό, επειδή θα έχει κάτι να δόσει. Είναι...

Ο Άδωνις παγιδεύτηκε 11 φορές με Predator και… σιωπά;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παγιδεύτηκε με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator καθώς έλαβε τουλάχιστον 11 μηνύματα μέσα στο 2021. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν παγιδεύτηκε...

Εκπαιδεύοντας τον Θανάση

Εκπαιδεύοντας τον ΘανάσηΓράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΌλοι ξέρουμε τον Θανάση.Ο Θανάσης βρίζει στο καφενείο. «Όλοι ίδιοι είναι ρε, λαμόγια. Να ψοφήσουν». Μετά πάει και ψηφίζει τον «δικό...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (81ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης Η. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974Μέρος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ