Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο λαϊκισμός, οι ακρίδες και η κατάντια ενός έθνους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζουν να δαιμονοποιούν το δημοψήφισμα και τα αποτελέσματα του, αυτοί που ναρκοθέτησαν μεθοδικά το μέλλον της πατρίδας!
Μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σήκωσε ο αντιπρόεδρος της κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, γράφοντας ποτέ ξανά, αναφερόμενος στο κλείσιμο των τραπεζών το 2015.

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, όχι ο επίτροπος αλλά η παρέμβαση του, είναι όμως δείγμα της ποιότητας των πολιτικών που εξάγει η Ελλάδα και του λαϊκισμού που μαστίζει την χώρα, από τους υποτιθέμενους εκπροσώπους της αριστείας.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ανάρτηση του αντιπροέδρου αποτελεί ντροπή για τον ίδιο, για την θέση που κατέχει, για όσους την επικρότησαν. Για την ακρίβεια, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού, της αγραμματοσύνης, του ψεύδους.

Όσον αφορά τα capital control, η αλήθεια είναι πως όχι μόνο έπρεπε να επιβληθούν, αλλά έπρεπε να έχουν επιβληθεί πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2015. Για την ακρίβεια, έπρεπε να επιβληθούν από την πρώτη δήλωση πολιτικού που καλούσε τον κόσμο να τραβήξει τα λεφτά από τις τράπεζες, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2015.

207FC886 4301 4B75 B4BD 61CCA26E700A
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κομισιόν

Εάν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δύσης, πολιτικός έβγαινε σε πανελλαδικό δίκτυο και καλούσε τον κόσμο να τραβήξει τα λεφτά από τις τράπεζες, θα βρισκόταν αυτομάτως αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη. Εδώ βλέπαμε πασίγνωστους πρώην υπουργούς να διενεργούν σαμποτάζ κατά του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας και να μείνουν ατιμώρητοι.

Το κυριότερο; Αυτοί που χειροκρότησαν το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, που αποτέλεσε την απόλυτη καταστροφή και ουσιαστική κατάργηση της τραπεζικής πίστης στην ευρωζώνη, έχουν το θράσος να μιλούν για τα capital control που έσωσαν τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα.

Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και τα στελέχη της αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων, αφού ποτέ δεν ρώτησαν ευθέως τον αντιπρόεδρο της κομισιόν η οποιονδήποτε άλλον που κατακεραύνωνε τον δημοψήφισμα ένα απλό ερώτημα:

Η συμφωνία που προέκυψε μετά το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήταν καλύτερη από το σχέδιο Γιούνκερ;

Η συμφωνία που προέκυψε μετά το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ήταν καλύτερη από το μνημόνιο Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου;

Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία που προέκυψε μετά το δημοψήφισμα, ήταν αυτή που έσωσε την Ελλάδα και την έβγαλε όχι μόνο από το μνημόνιο, αλλά κυρίως από τα νύχια του ΔΝΤ, χωρίς εμφύλιο. Χωρίς την απόλυτη κατάρρευση. Εάν είχαμε εμμείνει σε αυτά που πρότεινε ο Γιούνκερ και πολύ χειρότερα, σε αυτά που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς – Βενιζέλος, η Ελλάδα σήμερα θα είχε καταστραφεί. Ολοκληρωτικά.

Αλλά αυτοί που εργαζόντουσαν και ακόμα εργάζονται για την καταστροφή του έθνους, συνεχίζουν την άθλια προπαγάνδα κατά του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ