Λεωφορεία και ΜΕΤΡΟ μόνο για εμβολιασμενους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε λίγο θα μαρκάρουν και τον κόσμο οπως οι καουμπόηδες τα μοσχάρια στις ταινίες με το πυρωμένο σίδερο.

Ο καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας, βγήκε στην κρατική τηλεόραση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό πρότεινε, για να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα και να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ότι «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους»!

Βέβαια για ξεκάρφωμα πρότεινε και δυο, τρία ακόμη μέτρα: Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους. Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης.

Επισης μεγαλο ενδιαφέρον έδειξε για τον εμβολιασμό των ανηλίκων και των παίδων: Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ