Φορτώνουν την επερχόμενη χρεοκοπία στους μη εμβολιασμένους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή ήταν απολύτως ακριβείς. Δεν είναι τίποτε άλλο από το επιστέγασμα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκίνησα από τον Οκτώβριο του 2019, πριν από την πανδημία και απογειώθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της.

Μπορεί αυτές οι δηλώσεις να διαψεύδουν το κυβερνητικό αφήγημα για τα ευθυγραμμισμένα άστρα που δείχνουν ανάπτυξη, είναι όμως πολύ πιο έγκυρες όταν βγαίνουν από το στόμα του αρμόδιου υπουργού, από οτι όταν συντάσσονται από τον αστρολόγο του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Ελλάδα επανήλθε στον εφιάλτη του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να πενταπλασιάσει τα spread του δανεισμού με την πρωτοφανή ανικανότητα της – για κάποιους ήταν καθαρός δόλος – οδηγώντας την χώρα στην χρεοκοπία και την υπαγωγή στο ΔΝΤ.

837310D8 B83F 4488 8C59 EFB203AB5295

Ο χάρτης του παγκόσμιου χρέους. Στην τρίτη θέση η Ελλάδα

Από το «λεφτά υπάρχουν», φτάσαμε σε λίγους μήνες στο «μαζί τα φάγαμε», για να δικαιολογηθεί η καταστρατήγηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου προκειμένου να υπαχθεί μία ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα στο διεθνές νομισματικό ταμείο.

Την ίδια στιγμή η Γαλλίδα πρώην υπουργός οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθούσε να βοηθήσει την τότε κυβέρνηση παραδίδοντας την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες της Ελβετίας, καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο του «μαζί τα φάγαμε». Οι υπολογισμοί της τότε εποχής ήθελαν τους έλληνες φοροφυγάδες να διατηρούν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία που υπερέβαιναν τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσο πολλαπλάσιο του δημόσιου χρέους.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτιθέμενος στον Κώστα Σημίτη εκείνη την εποχή, τα 66 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονταν από την ληστεία του χρηματιστηρίου τα οποία έφυγαν έξω μέσω οφσόρ. Στερώντας πολύτιμους πόρους από την ελληνική οικονομία, καθώς ήταν λεφτά κλεμμένα από τον έλληνα πολίτη που θα μπορούσε κάλλιστα να τα έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε μία υγιή επιχειρηματικότητα.

Η τότε κυβέρνηση αδιαφόρησε για την λίστα, την έκρυψε, την αλλοίωσε, επειδή κάποια ξαδέρφια του τότε υπουργού οικονομικών καταγράφονταν μέσα σε αυτή. Η Ελλάδα καταστράφηκε διότι οι μπαταχτσήδες αποδείχτηκαν κράτος παρά του κράτους.

Ο έντιμος εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια για να αποκαλύψει τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην χρεοκοπία και όσους πόνταραν σε αυτή. Λοιδωρήθηκε, έμεινε κυριολεκτικά μόνος του, ηττήθηκε. Και μαζί του ηττήθηκε η Ελλάδα.

33835B4C 9B9A 44AA 9F92 F0D706F4AD58

Παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους, αποκλειστικά και μόνο λόγω της κυβερνητικής διαφθοράς.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση με το μεγαλύτερο χρέος επί του ΑΕΠ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Αναλογιστείτε λίγο το μέγεθος. Η Ελλάδα της ευρωπαϊκής ένωσης, η Ελλάδα της ευρωζώνης, η Ελλάδα του ΝΑΤΟ, Η εύφορη Ελλάδα που θα μπορούσε να ταΐσει τον πληθυσμό της, είναι σε χειρότερη μοίρα από τον κατεστραμμένο Λίβανο, την αιματοβαμμένη Λιβύη και το Πράσινο Ακρωτήριο της Αφρικής.

Προφανώς και για αυτό δεν φταίει το ότι κάποιοι Έλληνες δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Είναι όμως το νέο αφήγημα που θα δικαιολογήσει την απόλυτη καταστροφή η οποία λόγω μεγεθών, ενδέχεται να οδηγήσει και σε εθνικό ακρωτηριασμό.

Ποιος φταίει, θα το πούμε σε επόμενο άρθρο. Όμως, η κατάρρευση του πρωθυπουργικού αφηγήματος για τα άστρα και το περιβόητο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης που έρχεται καλπάζοντας, είναι αφορμή για εθνικό συναγερμό. Για πίεση προς ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να αναλάβει δράση από κοινού, ώστε να σταματήσει το πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία και επιτέλους να δουλέψουμε για τις οικογένειες των Ελλήνων και όχι να δουλεύουν οι έλληνες για την οικογένειά των κυβερνώντων.

Όποιος νομίζει ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο 1922 και θα την γλυτώσει επειδή ελέγχει τα ΜΜΕ, ας το ξανασκεφτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ