Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακοινωση του Σωματείου Αδούλωτη Κερυνεια για την Αμμόχωστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκαεννέα Ευρωβουλευτές ζητούν επείγοντα μέτρα κατά των επιθέσεων της Τουρκίας και του Ιράν

Δεκαεννέα ευρωβουλευτές ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει...

Εκτός τόπου και χρόνου πάλι ο Μπάιντεν

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίστηκε να...

Λιβύη: Τα Ηνωμένα Έθνη δεν κάνουν τίποτε για τον περιορισμό της διάδοσης των όπλων

Ο επικεφαλής της «Οργάνωσης Παρακολούθησης Εγκλημάτων στη Λιβύη», Αλί...

Τι κρύβουν οι Αμερικανοί στη Συρία και διακινδυνεύουν στα τουρκικά πυρά;

Το αμερικανικό περιοδικό «American Conservative», αναφέρθηκε σε πρόσφατες αναφορές...

Έλληνες στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας! Ο Θ.Αργυράκης τους συνάντησε και μεταδίδει

Αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία: Ελληνες μαχητές στο ουκρανικό μέτωπο....

Ο Καλίν θύμωσε με τον Σουηδό δημοσιογράφο και διέκοψε τη συνέντευξη

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,...

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήθελε να γίνει Έλληνας πολίτης αλλά τον αγνόησαν

«Αποκαλύφθηκε ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης...

Τουρκία: Συνελήφθησαν Φινλανδοί που έσκιζαν τουρκικές λίρες

Το αστυνομικό τμήμα της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι δύο Φινλανδοί...

Επίθεση Λαβροφ σε Νατο

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δεν...

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί να επιμένουν οι Ηγέτες μας να σύρονται παθητικά σε Βρετανό – Τουρκικές παγίδες. Είναι άξιο απορίας γιατί να επιτρέπουν οι Ηγέτες μας να μας «δουλεύουν» Τούρκοι και Βρετανοί σαν κούκλες κουκλοθεάτρου.
Η πρόκληση Ερτογάν για την περίκλειστη Αμμόχωστο, ένα τρόπο αντιμετώπισης είχε και έχει:
• Την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι Τουρκικές προθέσεις για την Αμμόχωστο. Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας με προμετωπίδα τα ψηφίσματα του για την Αμμόχωστο τα οποία διατάζουν ρητά: «Η περιοχή να παραδοθεί στον έλεγχο του ΟΗΕ και υπό την διοίκηση του ΟΗΕ να επιστρέψουν και να επανεγκατασταθούν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής.»
• Μια πρώτη τότε προσφυγή, να περιλάμβανε απαίτηση μας, το Συμβούλιο Ασφαλείας, να θυμίσει το ίδιο, στην Τουρκία, τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου και να ζητά τον σεβασμό τους.
• Σε κάθε ένα από τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Τουρκικής απειλής έπρεπε να κατατίθεντο προσφυγές με αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας όπως προνοείται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αφού η Τουρκία δεν θα είχε σεβαστεί τα Ψηφίσματα. Το περιεχόμενο των απαιτήσεων μας να το γράφουμε εμείς σύμφωνα πάντα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη και να μην αφήνουμε να το πράττουν οι Βρετανοί.
• Μια τέτοια προσφυγή χρειάζεται σήμερα , για αντιμετώπιση της επερχόμενης καθόδου του Ερτογάν, 20 Ιουλίου 2021 και τα σχέδια που εξαγγέλλει.
Διάφοροι κατευθυνόμενοι γνωστικοί και ειδήμονες θα μας πουν, μα το Συμβούλιο Ασφαλείας ενεργεί στη βάση συμφερόντων και όχι αρχών και θα προβάλουν βέτο. Με την κατάθεση προσφυγής και την υποχρέωση του Συμβουλίου Ασφαλείας να τοποθετηθεί, θα γνωρίσουμε επιτέλους ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί την κάθε δεδομένη στιγμή. Πρέπει και τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να τίθενται έναντι των ευθυνών τους. Έτσι θα γνωρίζουμε και τη βαρύτητα των υποσχέσεων και της φιλικότητας τους. Ο Μαντέλα πήρε πέραν των 1000 ΒΕΤΟ κατά των διεκδικήσεων του. Επέμεινε χωρίς να νοθεύσει το αίτημά του. Στο τέλος ήλθε και το ΝΑΙ του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Νότια Αφρική δικαιώθηκε. Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να εργαζόμαστε Διπλωματικά για την επικράτησή τους . Αυτό επιτυγχάνεται στο τέλος εφόσον συνεχίζεται σταθερά η πολιτική αυτή. Οι καιροί αλλάζουν , τα συμφέροντα αλλάζουν , οι Ηγέτες του κόσμου αλλάζουν. Πρέπει να εργαζόμαστε για τέτοια αλλαγή που θα φέρει και τη Δικαίωση.
Ο Τουρκικός στόχος στο Κυπριακό είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντικατάσταση της με ένα νέο κατασκεύασμα το οποίο να λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχό της Τουρκίας. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος της Τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό, όπως αυτή έχει συνωμοσιακά σχεδιασθεί από την Τουρκία και τη Βρετανία από τη δεκαετία του 1950 και γιαυτό τον στόχο πολιτεύεται και εκβιάζει η Τουρκία.
Ένα τέτοιο εκβιασμό αποτελεί και η κλιμάκωση της Τουρκικής πολιτικής επίθεσης στο θέμα της Αμμοχώστου. Πρόκειται για εκβιασμό συνολικής λύσης, συνθηκολόγησης. Απειλεί για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, για εποικισμό της και για εμπορική εκμετάλλευση του χώρου για να εκβιάσει τη γενικότερη συνθηκολόγησή μας. Επιχειρεί να διασπάσει τους Αμμοχωστιανούς, τον προσφυγικό κόσμο γενικότερα, «σερβίροντας» προσκλήσεις για επιστροφή Αμμοχωστιανών της περιοχής υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση, αφού περάσουν πρώτα από Επιτροπή κοσκινίσματος του Δικαιώματος τους, μέσα από ένα μακρύ κατάλογο απαγορευτικών κριτηρίων. Πρόκειται για εκρηκτική παγίδα ισχύος, η οποία στόχο έχει, τους Ηγέτες μας, εμάς τον Κυπριακό Λαό, καθώς και την Ευρώπη και τον ΟΗΕ.
Οι αμήχανες και άσφαιρες πράξεις απελπισίας στις οποίες προβαίνει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνησή του, με «επαφές», «διπλωματικές ενέργειες», «δηλώσεις», «επιστολές», παρακάλια, κ.λπ. κ.λπ. δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι χλιαρές και απαράδεκτες απαντήσεις που δίδονται στην πρόσκληση Ερτογάν προς Αμμοχωστιανούς να επιστρέψουν υπό Τ/Κ Διοίκηση, τρέφουν την Τουρκική επιθετικότητα και υποβοηθούν την αδράνεια των ξένων να βοηθήσουν επί της ουσίας του Κυπριακού.
Αυτή η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας η οποία εκτρέφει και συντηρεί την Τουρκική επιθετικότητα πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Η Τουρκική κατοχή πρέπει να αντιμετωπισθεί στην ουσία της, καθαρά αντικατοχικά ως Διεθνές θέμα εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να σαλαμοποιείται το Κυπριακό.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Αμετάθετος στόχος μας η απελευθέρωση και επιστροφή στα κατεχόμενα, τώρα, χωριά και πόλεις μας
The restoration of the Human Rights of all refugees is not negotiable ​Page 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες...

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Το ασύλληπτο οικογενειακό δράμα πίσω από τον πιο παράξενο τάφο στην Ελλάδα

Στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο υπάρχει ένας διαφορετικός...

Κατερρευσαν οι αστυνομικοι με την παπαδιά: Πήρα τα 347000 ευρώ από τη θυρίδα για να...

Δεν πιστευαν στα αυτια τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής...

Διέκοψαν την ομιλία Βελόπουλου στην βουλη

Πρωτοφανή πράγματα στην ελληνική Βουλή. Ο προεδρεύων διέκοψε ομιλητή,...

Προαναγγελία Κύρτσου για παραπομπή Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση πριν λίγα μόνο λεπτά ο...