Διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας ως προς την προφυλάκιση Λιγνάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντός τριημέρου θα κρίνουν αν θα διαταχθεί δεύτερη προσωρινή κράτηση για τις δύο νέες υποθέσεις βιασμού.

Μπορεί ο Δημήτρης Λιγνάδης να αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της 19ης Ανακρίτριας θεωρώντας την προκατειλημμένη, όμως λίγες ώρες αργότερα η ίδια διαφώνησε με τη νέα προφυλάκιση του σκηνοθέτη και ηθοποιού για τις δύο νέες υποθέσεις βιασμού.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν μπορεί να επιβληθεί νέα προφυλάκιση.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη πως πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ήδη προφυλακισμένο Δ. Λιγνάδη.

Η υπόθεση θα κριθεί μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα λύσει την διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα σχετικά με το εάν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση ή όχι στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ας σημειωθεί πως το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, το όριο της προσωρινής κράτησης θα φτάσει τους 24 μήνες, εάν του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση…

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος απολογήθηκε με υπόμνημα και χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, για τις δύο νέες υποθέσεις βιασμού νεαρών για τις οποίες διώκεται.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους καταγγέλλοντες, ενώ υπέβαλε αίτημα να μην προφυλακιστεί, αλλά να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με «βραχιολάκι».

Ως προς την καταγγελία 24χρονου άντρα ότι τον βίασε πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 17 ετών, ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως απλά τον φιλοξένησε στο σπίτι του.

«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο.

Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει.

Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό», αναφέρει στο υπόμνημα.

Αρνείται ότι δεν είχε ποτέ καμία σεξουαλική επαφή με τον καταγγέλλοντα με ή χωρίς τη συναίνεση του, υποστηρίζοντας πως “ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας”.

Για την δεύτερη υπόθεση βιασμού, ο 57χρονος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ισχυρίζεται ότι είναι ψευδής και κατασκευασμένη η μήνυση του.

«Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες» αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα.

Επιρρίπτει ευθύνες στο Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και σε δικηγόρους, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα ψευδή στοιχεία. «Στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή» αναφέρει ο Δ. Λιγνάδης στο απολογητικό του υπόμνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ