University of Oxford : Το AstraZeneca, ενδέχεται να παρέχει μεγάλης διάρκειας προστασία & αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε σήμερα (16/7/2021), στην ιστοσελίδα του University of Oxford, δείχνει ότι το εμβόλιο της Oxford /AstraZeneca, παρέχει ισχυρή προστασία και δημιουργεί ισχυρές μακροπρόθεσμες αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή! Εμβόλια αδενοϊού, όπως το κατασκεύασμα ChAdOx1 nCov-19(AstraZeneca), το οποίο έχει αναδειχθεί ως σημαντικό εμβόλιο για τον COVID-19, μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες αποκρίσεις ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cantonal Hospital St. Gallen, Ελβετία. 

Γράφοντας στο περιοδικό “Nature Immunology”, περιγράφουν λεπτομερώς σε σχεική έρευνα, για ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εμβολίων αδενοϊού – την ικανότητά τους να δημιουργούν ισχυρούς και συνεχείς πληθυσμούς του στοιχείου Τ-κυττάρων  του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Σε ένα μοντέλο σε ζώα, παρατήρησαν ότι οι αδενοϊοί είναι σε θέση να διατηρούν ισχυρές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος

Ο Paul Klenerman, καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Sidney Truelove στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε: «Εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν κάνει εμβόλια αδενοϊού σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca, αλλά το εμβόλιο J&J, καθώς και τις κινεζικές και ρωσικές εκδόσεις.

Ο απώτερος στόχος με αυτά τα εμβόλια είναι η πρόκληση μακροχρόνιας προστασίας του ανοσοποιητικού συστήματος χρησιμοποιώντας τόσο αντισώματα όσο και Τ-κύτταρα. Αυτή η έρευνα μάς βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού και γιατί οι επιπτώσεις στα Τ-κύτταρα είναι τόσο παρατεταμένες ».

University of Oxford

ΔΗΜΟΦΙΛΗ